Разговор:Милан Недић — разлика између измена

Пређи на навигацију Пређи на претрагу
нема резимеа измене
 
:::::::::Ne, ti si niko i nista, jedan anonimni blokirani lažov tipa Miloš Zankov, Vujkovića brdo. Hvala sto si se odao. --[[Корисник:BokicaK|<font style="background: black" face="Courier" color="white">'''&nbsp;-{Bojan}-&nbsp;'''</font>]][[Разговор са корисником:BokicaK|<font style="background: white" face="Courier" color="black">'''&nbsp;-{Razgovor}-&nbsp;'''</font>]] 22:41, 28. мај 2020. (CEST)
 
::::::::::Поздрав, за ово што је Недић рекао, треба имати на уму да је Недић био убеђен да ће Немци победити рат (а поготово јуна 1943. године, када долази до врхунца Немачке), због чега помиње нови поредак. Занимљиво да се у другим новинама „Српско село” не помиње уопште уређење Нацистичке Немачке.
 
{{citat|Драга децо моја, синови отаџбине,
 
Видео сам вас, сеоске омладинце, како збратимљени и загрљени заједно са обвезницима Националне службе и добровољцима под српско заставом и са српским шајкачама чините једну целину… Зато Вас ја шаљем у Велики Немачки Рајх да се усавршите, да будете стубови новог поретка… Ви сте четврта група сеоских омладинаца коју ја шаљем ове године у Велики Немачки Рајх…..|(Милан Недић – “ Српско село” 5.јуни 1943.године)}}
 
Занимљиво да се скорз исти тај цитат помиње у књизи „У Београду рат је трајао 1311 дана”, али овог пута је датум 3. мај и у питању је пета група сеоских омладинаца.
 
Онда се од једном помиње исти тај цитат опет у књизи „Српска православна црква и фашизам”, али овог пута намењен представницима српксе цркве??? Овај извор је исто релијабилан као и Оливера Милосављевић, чак су и аутори слични.
 
На жалост, ми данас немамо дигитализоване новине Недићеве Србије, тако да примаран извор ни не може да се погледа, доступан је изгледа само „посебним” историчарима.
 
Постављам следећа питања аутору:
* 1. Да ли је аутор свестан ко је финансијер дела?
* 2. Да ли аутор може да ми објасни зашто се у четири различита извора помињу различити датуми и групе? Ако да, зашто се у другом извору не помиње део кад наводно хвали немачку идеологију?
* 3. Да ли аутор може да нађе оригинал новине како би се доказала релијабилност цитата?
 
И молим аутора да се понаша пристојно и објективно. Ваша субјективност да ли је ово „ревизија историје” никог не занима, нити је ово било какав аргумент.

Мени за навигацију