Jump to content

Diablo II — разлика између измена

375 бајтова додато ,  пре 7 година
нема резимеа измене
м
|Претходник = [[Diablo I]]
|Наследник = [[Diablo III]]
| Верзија = 1.13д13d (Октобар 27. 2011.)
| Платформа = МицрософтMicrosoft WиндоwсWindows, МацMac ОСOS, МацMac ОСOS X
|Дизајнер = David Brevik,Stieg Hedlund,Erich Schaefer,Chase Clements,Max Schaefer,Eric Sexton
| Модови = За једног и више играча
| Медијум = 3 ЦДCD-ромаROM-а
}}
'''Diablo II''' (лат. Ђаво) је [[акционаRPG (Role Playing Games - играње различитих улога углавном у фантазијском свету) игра]], сагде РПГје акциона или аркадна компонента више изражена, па се у описима среће и елементимаизраз „hack and slash“ стила. Издата је и за [[Microsoft Windows]] и [[Mac OS]] 2000. године од стране компаније [[Blizzard Entertainment]]. У прављењу је учестоваоучествовао студио Blizzard North.
 
[[Април]]а [[2001]]. године, Diablo II је постала једна од најпопуларнијих онлајн игара икада. Главни факторичиниоци који су дали игри успех су зависност „hack and slash“ игара и бесплатан приступ до локације Battle.net (за играње уживо). ДиаблоДијабло се може играти у режиму за једног играча (single player) или више (multiplayer) преко [[ЛАН]] конекције или преко послужиоца (сервера) на Battle.net-у. Освојио је девето место на листи најпродаванијих игара за рачунаре, као и прво место најпродаванијих РПГRPG-овајева за рачунаре, продајући око 4 милиона копија.
 
Експанзија (проширење) ''-{Diablo II: Lord of Destruction}-'' (Ђаво II: Господар уништења), је издата [[2001]]. године. Додаје још једно поглавље на крај игре.
 
Тренутно је игра достигла верзију 1.11б. Праве се и разниразне модовимодификације за игру, којикоје често мењају садржај игре, па је игра изнова и изнова обновљена, и увек се може играти отпочетка.
 
{{klica-video igre}}
Анониман корисник