Разговор с корисником:Milicevic01 — разлика између измена

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
→‎Ијекавица: нови одељак
Ред 540: Ред 540:
== Italijanska ==
== Italijanska ==
Ne znam kako, to prevazilazi moje znanje. Pitaj DUngodunga. P.S. Nisam video na trgu da si ti hteo da ispomeras, pa sam ja ispomerao. --[[Корисник:BokicaK|<font style="background: black" face="Courier" color="white">'''&nbsp;-{Bojan}-&nbsp;'''</font>]][[Разговор са корисником:BokicaK|<font style="background: white" face="Courier" color="black">'''&nbsp;-{Razgovor}-&nbsp;'''</font>]] 07:44, 3. јануар 2016. (CET)
Ne znam kako, to prevazilazi moje znanje. Pitaj DUngodunga. P.S. Nisam video na trgu da si ti hteo da ispomeras, pa sam ja ispomerao. --[[Корисник:BokicaK|<font style="background: black" face="Courier" color="white">'''&nbsp;-{Bojan}-&nbsp;'''</font>]][[Разговор са корисником:BokicaK|<font style="background: white" face="Courier" color="black">'''&nbsp;-{Razgovor}-&nbsp;'''</font>]] 07:44, 3. јануар 2016. (CET)

== Ијекавица ==

Зашто је већина страница на српском писана ијекавицом???

Верзија на датум 3. јануар 2016. у 12:53

Samostalni DSS

Poštovani, priznajem da je članak bio previše ambiciozan i pretendovao da prikaže SDSS kao stranku, što ona de fakto nije. Ali Samostalni DSS postoji kao registrovana politička organizacija u Srbiji od 6. jula 2015. godine, realno učestvuje u vlasti u Beogradu, a njihov osnivač i predsednik trenutno obavlja funkciju zamenika gradonačelnika. te stoga smatram da zaslužuje pomen u Vikipediji. Srdačan pozdrav --Svetisrdj (разговор) 21:51, 22. децембар 2015. (CET)[одговори]

Слика kalorijske bombe

Slika je imala oznaku slobodnog korišćenja

Linkovi na stranici Partnerski marketing

Poštovani,

Izbrisali ste linkove do direktorijuma partnerskih programa iz Srbiji na stranici Partnerski marketing. Spoljašnja veza http://www.provizija.rs/ je direktorijum partnerskih programa koji trenutno jedini u Srbiji na jednom mestu okuplja ovakve programe. http://www.partnerskiprogrami.net/ je trenutno jedina mreža partnerskih programa koja objedinjuje ponudu kreiranja partnerskih programa za prodavce i njihovu promociju od strane medija. Šta je ovde sporno?

Zamolio bih da pregledate linkove u kontekstu tematike stranice, i da ne ocenjujete paušalno linkove, naročito ako se ne razumete u tematiku.

Izmena stranice Veb dizajn

Poštovani,

molim Vas nemojte menjati tekst i link ka spoljnom izvoru stranice Veb dizajn. Spoljašnja veza je izvorni članak čiju sam integralnu verziju objavio na Vikipediji kao što ćete moći da se uverite ukoliko posetite stranicu spoljašne veze.


Hvala

pitanje

Zašto tekst koji sam napravio na https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%80_%D0%9A%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B ne vidi google? — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Branko Rajčević (разговордоприноси)

Питање

Не бих се баш сложио да је Славенко Терзић квази историчар.

Чланак о Комунистичком Покрету Србије

Велико слово П у речи Покрет , односно Комунистички(П)окрет Србије је и исправно јер управо тако стоји у регистрацији назива организације.— Претходни непотписани коментар оставио је корисник Glasistine (разговордоприноси)

Piteru Bogdanoviću ostavite njegovo prezime dok ne dokumentujete da je promenio.

Milicevic, u vezi teksta Pitera Bogdanovića. Njegov otac je poznati slikar Borislav Bogdanović. Ako mislite da je Piter Bogdanović menjao svoje prezime pa stavljate Bogdanovič, onda to dokumentujte tim podatkom. Do tada ostavite da se preziva kao i njegov otac.

Zahvalnica

Хвала на позиву,надам се да ћемо се добо слагати... :) Поздрав — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Adrijan11 (разговордоприноси)

nerazumevanje

KOJI DEO RECENICE "NEMOJ DA MI DIRAS CLANKE" NE RAZUMES? POZDRAV — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Markomed (разговордоприноси)

Чему брисање чланка о Вуловићима (Дробњак)

Јесте да је представљено у чланку али преузето је из књиге, која је наведена. Је ли постоји лични разлог, нека врста нетрпељивости или пука досада. — Претходни непотписани коментар оставио је корисник 188.23.94.207 (разговордоприноси)

Krijejtiv Komons

U čemu je problem ako ima nešto što nije lepo napisano slobodno prepravite nemojte da mi brišete rad, radim seminarski za školu, kad budu pregledali slobodno skinite! — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Stefi3 (разговордоприноси)


Jel sad ok? ako nešto ne valja ti prepravi. — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Stefi3 (разговордоприноси)

Savet

Šta nije uredu sa mojim člankom? — Претходни непотписани коментар оставио је корисник DrrugCrni (разговордоприноси)

Слике (пројекти) саборног храма у Зворнику

Не видим зашто су слике које сам поставио стављене на брисање, шта је спорно у томе кад је аутор ових пројеката, које сам поставио, господин Драган Јевтић, познати архитекта, већ раније дао на располагање свима који би могли допринјети изградњи храма у Зворнику. Исте слике се могу наћи на разним интернет сајтовима који се баве темом саборног храма у Зворнику. Уосталом поставио сам и име аутора — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Kalkulator (разговордоприноси)

Organizacija srpskih studenata u inostranstvu...

Milicevic1,

Zasto konstantno brises izmene koje pravimo na Wiki stranice Organizacije srpskih studenata u inostranstvu. Trenutno pokusavamo da je unapredimo i osvezimo sa novim podacima, ali je ti konstantno brises.

O cemu se radi? Ko si ti?

Pozdrav — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Jakovljevic A (разговордоприноси)

Страница Јован Пашти

Пригревица је село Општине Апатин.

pitanje

Zasto mi stalno predlazes clamak za brzo brisanje kad mi je dozvoljeno da koristim tekst i slike sa zvanicnog sajta Umetnicke skole? — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Antontony1 (разговордоприноси)

Pa sta treba da uradim? Nov sam na vikipediji. Kako da licenciram te slike? — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Antontony1 (разговордоприноси)

Jel samo zbog slika predlazes da se obrise moj tekst ili jos nesto ne valja? — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Antontony1 (разговордоприноси)

alo ce me pustis na miru, koji ti tekst vidis da je uzet sa sajta skola ajde? — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Antontony1 (разговордоприноси)

радоња

како да наведем кад имам књигу монографију или податак из издања новина за јагодину конкретно пред утакмицу са македонијом је фсс издао званичан податак да је сада капацитет стадиона 10.300 за рад има на сајту фудбалска зона а неке има на сајтовима регионалне телевизије где представници клубова дају у интервијуима капацитете по намештању столица као за мачву где сам ставио број столица и капацитет свеукупни

радоња 2

ЕВО ЗА БОРАЦ БИВОЉЕ САМ НАВЕО ГДЕ САМ НАШАО ПОДАТКЕ АЛИ НИСАМ БАШ ВЕШТ У ТОМЕ ДА УРАДИМ ЈЕДВА И ОВО УПИШЕМ ЈА САМ УЧИО БЕЈЗИК А САД ПИШЕМ У ВИНДОВСУ ХЕХЕ, ДРУГО ЉУДИ ИМЕНА КЛУБОВА ИМА НА САЈТУ ФСС РЕЦИМО ПРВА ПЕТОЛЕТКА НИЈЕ ТО ВЕЋ ТРСТЕНИК ППТ, НЕЗНАМ ДОК МАЛО НЕ СКАПИРАМ НЕМОЈТЕ МИ БРИСАТИ ПОДАТКЕ ЗА САДА. ХВАЛА

stadioni u srbiji

druže jer ovde može da briše ko kako želi naveo sam npr podatke o broju stolica na stadionu mačve u šapcu i stavio izvor i link to je wihov zvanični sajt i čovek ga jednostavno izbrisao zato što mu se verovatno sviđa da ima veći kapacitet .hvala

Помоћ?

Да ли бисте били љубазни да ми помогнете око постављања фотографије, обзиром да се моји покушаји заврше брисањем? Унапред захвалан. https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0:Radomir_Nikoli%C4%87.jpg

Fudbalski logoi

Pozdrav. Sto se tice Mladog Borca logo sam licno ja pravio gledajuci logo koji sam nasao na netu. Inace nemam dozvolu od tog fudbalskog kluba da postavljam njihov logo, tacnije nisam pitao za dozvolu.

Identitet osobe na wikipediji pogrešna preusmerenja

Poštovanje, slabo se snalazim još uvek sa editovanjem pa bih molio za pomoć. Naime, kreirao sam stranicu sinoć, videli ste, međutim, slučajno sam video da se u filmu "Сан зимске ноћи wiki" takođe spominje isto ime, iako je crvenim slovima označeno na listi glavnih glumaca, 3. ime po redu) ono klikom ipak preusmeruje na osobu koja nije glumica već slikarka.

Takođe, zanima me kako da dodam reč "Distinction" sa preusmerenjem, u zadnoj rečenici ako se misli na "Honor" odnosno "Award"? Ukoliko bih želeo da ista stranica na Wikipediji bude vidljiva i na ćirilici, samo otvorim ponovo novu stranicu i kucam sve ćirilicom?

Hvala veliko unapred, Todor

RT-RK stranica

Poštovani gospodine Milićević.

Trenutno radimo na poboljšavanju stranice, te Vas molimo da ne vraćate staru reviziju dok ne završimo sa editovanjem. Molimo da uputite konkretne smernice ukoliko nešto u članku treba da se promeni.

Hvala unapred


Poštovani, molimo Vas da date primer neke dobre kompanijske stranice, kako bi mogli da se ugledamo na nju. Ili da nam sugerišete koji deo naše stranice smatrate hvalospevom. Trudili smo se da koristimo što više referenci, radi se o činjenicama, a ne o reklami.

Hvala

Српска или спрскохрватска или усташка википедија??????????

Случајно сам приметио да неки чланци који се воде као српскохрватски, су дословно копирани са усташке википедије (намерно зовем је тако јер то и јесте бар у сегментима који се баве историјом). Пример: http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0_(%D0%A6%D0%B8%D0%B2%D1%99%D0%B0%D0%BD%D0%B5)

и

http://sh.wikipedia.org/wiki/Cetina_(Civljane)


или

https://hr.wikipedia.org/wiki/Vi%C5%A1eslavova_krstionica

и

https://sh.wikipedia.org/wiki/Vi%C5%A1eslavova_krstionica

nerazumevanje

Молим те немој да менјаш ништа што има везе са Сазвежђем треба ми та страница за семиинарски,и не крсим никаква права ставила сам јавно власништво,не разумем засто си тако суров према мени ,ја сам нова на википедији :)Сања

OTRS ID tiketa

U vezi ragovora i dozvola za fotografiju Apartman4-1.jpg, sve je poslato i potvrdjeno, jedino ne znam kako da dobijem OTRS ID tiketa, pošto nemam pristup OTRS sistemu.Ako može pomoć.Hvala

Rašo Vučinić

Nista mi nije jasno

Postovani,treba mi Vasa pomoc. Skoro sam dobila na stranici koju sam postavila Tara Karamatijevic..da je samopromocija..pa mi je neki clan pisao da kad se vec promovisem da nabavim lektora na vrlo cinican nacin. Oprostite ali nisam znala da ne smem sama da postavim svoju biorafiju kao umetnika koji egzistira,nudili su mi drugi da postave umesto mene odavno ali sam ja postavila sama i svaka rec je proverljiva, postoje clanci na internetu, izlozbe, dogadjaji... kad se otkuca ime Tara Karamatijevic na Google. Oprostite ako sam pogresila,bolje slikam nego sto pisem pa sam i u vezi toga na pocetku trazila pomoc.Ukoliko cu i dalje dobijati neprijatne poruke i ako nisam trebala da postavim ovu stranicu molim Vas da je obrisete ,posto sama ne umem. Moj sait: tarakaramatijevic.weebly.com S postovanjem Tara

Autorska prava na fotografiji Mercator_centar_novi_sad

Poštovani, fotografija Mercator_centar_novi_sad.jpg je preuzeta sa sajta vlasnika, kompanije Mercator-S d.o.o., uz dozvolu vlasnika. Uneo sam ispravku na stranici fotografije, pa Vas molim da, nakon što vidite ovu poruku i nadam se nemate dalje primedbe, uklonite oznaku za automatsko uklanjanje fotografije. Hvala unapred. Pozdrav, Vlada

Brisanje slike zenevpistolj Zasto?

Jasno sam u licenci slike zenevpistolj.jpg koju si obrisao napisao da je moja slika, koju su koristile dobrevesti, jer sam ja autoru teksta (B.Vasic) poslao foto sa lica mesta. Bilo bi lepo da si nesto napisao uz brisanje, a ne samo je skinuo i sad ispadoh lopov i lazov.

Јелена Јанковић

Поштовани, Milicevic01. Хтео бих да се консултујем са Вама као са администратором у вези чланка о Јелени Јанковић. Предложио сам га за добар чланак пре 8 дана и до јуче је био на расправи. Сада би требао да се постави на гласање или не. Пар корисника је имало неке ситније замерке које су исправљене, али само један корисник је имао већу замерку и то на цео чланак. Као предлагач требао бих да поставим чланак на гласање, али не знам да ли имам право на то, с обзиром на примедбу једног корисника. Консултовао сам се са још пар искуснијих корисника пошто ово радим по први пут и они су ми рекли да га поставим на гласање,јер сматрају да је добар, али да се пре тога ипак консултујем и са неким од администратора

Razlog brisanja stranice o Komunističkom pokretu Srbije?

Ranije je uspostavljena politička dominacija desnice na Wikipediji, koja je obrisala sve što je levo .... nadao sam se da je taj period prošao i da su neki novi ljudi ovde da rade svoj posao korektno ... da li sam se prevario? Такође видим да је гомила минорних удружења грађана , са по 20-30 чланова нашла место на википедији , али зато организација са више десетина хиљада чланова бива стално брисана... заиста чудни "демократски" критеријуми. Чак и неонацисти могу да буду претстављени , само партија радничке класе не сме да се нигде појави .... шта то значи ???

Kako vratiti izbrisanu stranicu

Kako mogu vratiti izbrisanu stranicu ako je tekst regularno preuzet sa drugog sajta?Unaprijed zahvaljujem..

Oбрисане измене

Због чега су све унете измене, којима је побољшан квалитет чланка и представљени тачни подаци, обрисане?

Проблем са фотографијом

Поштовани, два пута ми шаљете упозорења о лиценци, а сматрам да нисам ни у чему погрешио. Да ли можете да ми објасните о чему се ради? Реч је о грбу или ознаци Ханџар дивизије. Пошто ми је први пут стигло упозорење, ја сам слику регистровао преко сајта Flickr и добио лиценцу Creative Commons, али видим да ми од вас опет стиже упозорење. О чему се ради? Молим да се мој чланак не брише.

Питање у вези лиценце

Поштовани, под којом лиценцом треба ставити фотографије непознатог аутора из Другог светског рата? Фотографије су настале пре 1945.године. Унапред хвала на одговору.

Реци шта треба?

Шта треба више да се уради па да слика остане? Навдем извор али џаба.

Слика

ОК, урадио сам како си написао. Могу ли сада користити слику? Пада квалитет слике ако смњим рзолуцију.

Остале промјене?

Желио бих да ја могу промијенити, јер сам мислио едитовати неке слике за филмове. Да ли је поступак исти, и како би могао онда ставити слику? Хвала на објашњењу. Како да примјеним онда ту слику коју сам замјенио?

Замјена слике?

Како да промјеним онда ту слику коју сам замјенио? Шта сад не ваља код Роки Балбоа постера? Шта је сад? Шта сад не ваља код постера Сам у кући? Па и остали су у високој резолуцији па нису уклоњени. И фино одговарају. Како да их овде на Википедији умањним? Шта се дешава са постерима Fast Five и Fast & Furious 6? Надам се да сад одговара чланак Ђангова Освета. Нисам био добро разумио предходну поруку. :) Ставим датум ради професионалнијег чланка.--KCTarantula (разговор) 19:03, 29. новембар 2015. (CET) Де ми реци шта требам послати за слику Гокуа и Јамче, навео сам извор? --KCTarantula (разговор) 15:57, 25. децембар 2015. (CET) Јесу сада уреду? Требам ли тако и за Вегету, Гохана и Крилина, ниси ми навео за њих? --KCTarantula (разговор) 16:48, 25. децембар 2015. (CET)[одговори]

Историја алгоритма

Поштовани, недавно сам написао чланак на тему историја алгоритама, али је он означен са Ваше стране да ће бити обрисан ускоро. Извршио сам неколико измена од тад. Како сам планирао да још више проширим овај чланак, свакако не бих волео да се то деси. Тренутно ми није јасан разлог за брисање, а ако није проблем Ви одговорите, па ћу ја исправити. Рецимо да ли су у питању слике или начин писања. Још нешто, да ли можете да промените назив чланка из ,,Историја алгоритма" у ,,Историја алгоритама"? Свако добро.

фотографија

Стоп вандализму. Моја ауторска права.--BosnaSRB RS (разговор) 22:45, 1. децембар 2015. (CET)[одговори]

Слике су из мојих извора. Носилац сам ауторских права, јер су ауторска права предата мени од стране госпође Добриле Абазовић, као и одобрење за објављивање на Википедију. Даље нема потребе за ОТРС, ово су приватне фотографије, а не са нета. Ја сам Милан--BosnaSRB RS (разговор) 22:52, 1. децембар 2015. (CET)[одговори]

Навео сам --BosnaSRB RS (разговор) 23:00, 1. децембар 2015. (CET)[одговори]

Хвала, биће урађено --BosnaSRB RS (разговор) 23:07, 1. децембар 2015. (CET)[одговори]

МИТ Лиценца и ГНУ ц библиотека

Завршио сам уређивање страница МИТ Лиценца и ГНУ Ц библиотека --Kosta2103 (разговор) 00:45, 2. децембар 2015. (CET)Коста2103[одговори]

Kad je ostavio prazno ispred referenci. -- Bojan  Razgovor  17:38, 2. децембар 2015. (CET)[одговори]

На ком језику је исписано ово корисничко име? Успут, имаш ово и ово правило. --Радован 20:47, 3. децембар 2015. (CET)[одговори]

Таква су нам правила (вјеруј ми да их нисам ја писао). А ако је већ негдје активан - онда нек проблем рјешава неко трећи... --Радован 20:58, 3. децембар 2015. (CET)[одговори]

Страница за брисање

Страница за брисање

Dresura Bigla

--BosnaSRB RS (разговор) 16:50, 4. децембар 2015. (CET)[одговори]

Нисам гинеколог, ал могу да погледам

Ја користим руску википедију да ми олакша. -- Bojan  Razgovor  14:57, 5. децембар 2015. (CET)[одговори]

Ja mislim kao L. -- Bojan  Razgovor  19:53, 5. децембар 2015. (CET)[одговори]

Zoran Djindjić

Gospodine Milicevic01 moram vas upozoriti prem da ste administrator članka Zoran Djindjić, a da uporno insistirate na netačnim informacijama koje se nalaze u predmetnom članku, a vezane su za Zorana Djindjića , biti primoran da vas redovnim sudskim putem nateram da te informacije uklonite ili dozvolite promenu. Pozivam vas da obrazlozite zašto ne dozvoljavate promene ?

Питање

Поздрав. Пошто су вишезначне одреднице за италијнска места писана латиницом, да ли се и оне преусмеравају на ћирилицу, а латинићни наслов предложи за брзо брисање.--Drazetad (разговор) 11:30, 6. децембар 2015. (CET)[одговори]

Pesma o sidu

Da li mogu da znam zasto ste obrisali nas clanak pesma o sidu, koji jos radimo, iako je pisalo da smo sa kursa i iako smo stavile reference? Apsal'ara (разговор) 19:20, 6. децембар 2015. (CET)[одговори]

Јапански јавор

Да ли би, молим те, могао да погледаш може ли ово овако - Јапански јавор.

  • Acer japonicum Thunb. - је у буквалном преводу ЈАПАНСКИ ЈАВОР, а тако га зове и Е. Вукићевић у Декоративној дендрологији. На енглеској страни га зову ПАПЕРЈАСТ јапански јавор (длакаво лишће).
  • за разлику од њега Acer palmatum Thunb. код Е. Вукићевић нема никакво домаће име, али је у струци познат као ЈАПАНСКИ ЈАВОР и далеко чешће се среће. На енглеском га баш тако и зову - као и код нас.

Ако мислиш да треба да се раздвоје, онда бих игнорисала први, јер је заиста редак, а страну ЈАПАНСКИ ЈАВОР преименовала у ЈАПАНСКИ ЈАВОР (Acer palmatum).
Поздрав BuhaM (разговор) 19:32, 6. децембар 2015. (CET)[одговори]

Јапански јавор 2

Немам пуно података за овај ЈАПОНИЦА. Могла бих да преведем са енг. вики??? Али онда немам референце, осим да прекопирам њихове (наравно, које се односе на тај део текста). Код Емилије има баш мало података.
Ако се слажеш са тим, молим те направи страну Јапански јавор као вишезначну одредницу, а ја ћу поделити страну на две (не знам како да је такву направим, а да има иконицу вишезначне одреднице).
П.С.

Код енглеза су стране насловљене латинским именима биљака, па нема забуне. Код нас су домаћи (што мислим да је боље у случају википедије) али понекад мало збуњујуће. Чак и код домаћих врста. :) BuhaM (разговор) 20:38, 6. децембар 2015. (CET)[одговори]

Хвала!!! Сређујем... BuhaM (разговор) 22:32, 6. децембар 2015. (CET)[одговори]

сзр.

Нисам мислио да систематски бришем сзр. Обрисао сам само оне које су недавно направљене.--Владимир Нимчевић (разговор) 23:06, 6. децембар 2015. (CET)[одговори]

Републичко јавно правобранилаштво

Не знам зашто сте обрисали грбове на страници Републичко јавно правобранилаштво. Зар није уобичајено да на страницама државних органа стоје грбови под којима су они радили? (разговор 18:04, 7. децембар 2015. (CET)[одговори]

Луси Хејл

Продужен им је рок до краја месеца. Узгред, мислила сам да је уређивање Википедије слободно. Што се коришћења извора тиче, данас сам им указала на грешке. Поздрав, --Милица (разговор) 14:57, 9. децембар 2015. (CET)[одговори]

Питање моје плате није предмет расправе на Википедији. Образовни програм постоји већ скоро десет година и верујем да ће постојати, независно од конкретних људи који на њему раде. Мој циљ је да младим људима појасним значај Википедије и слободног знања уопште, као и да им помогнем да се укључе у уређивање. Они пролазе само основну обуку и даља комуникација је, већином, онлајн. Моје измене служе да им покажем на који начин нешто могу да промене, када нису сигурни. Циљ ми је да се направе добри чланци, али и да се неки број уредника заинтересује и задржи. То је могуће само уз подршку и стрпљење. Има довољно оних који им бришу члаке. Нема потребе да се ја придружим. Поздрав, --Милица (разговор) 11:49, 10. децембар 2015. (CET)[одговори]
Образовни програм је прилично комплексан и верујем да су нам различити увиди. Ученика и студената има, како си већ приметио, троцифрен број. Ја сам једна. Слажем се да може боље да се ради. Увек може. Видим да имаш пуно искуства и идеју како би обука требало да изгледа. Позивам те да се придружиш и даш пример. Можда успемо нешто суштински да променимо. Поздрав, --Милица (разговор) 14:11, 10. децембар 2015. (CET)[одговори]

Овај 109.92.2.116 је писао некакве бесмислице на корисничкој страници - па сам му хтио обухватити блокаду и на кориштење ИП адресе... и грешком тебе блокирах (не замјери). --Радован 21:50, 10. децембар 2015. (CET)[одговори]

Баговита претрага

Немам коме да пренесем. Овакве примедбе треба да иду на Фабрикатор, где и ти и ја можемо да поставимо захтев. --Ф± 23:56, 10. децембар 2015. (CET)[одговори]

Осим ако имаш мањка самопоуздања у свој енглески, мислим да би и ти то могао да срочиш без проблема, а не би морао да чекаш мене :) --Ф± 10:17, 12. децембар 2015. (CET)[одговори]

Нажалост, то није једини баг екстензије. :( А мала је вероватноћа да ће хтети да га исправљају (или уопште дирају ту екстензију)... --Ф± 21:14, 17. децембар 2015. (CET)[одговори]

Спајање историја

Хтео сам да спојим историје чланака Соно џои и Sonno joi (слоган). Чланак је написала корисница Кумулус, а онда је (неколико пута?) премештен. Од једног преусмерења Sonno joi (слоган) направљен је чланак. Нисам успео да спојим историје. Да ли можеш да то урадиш?--Владимир Нимчевић (разговор) 13:40, 12. децембар 2015. (CET)[одговори]

Слаја контролише измене па су зато јавне --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:09, 13. децембар 2015. (CET)[одговори]

Океј. Иако нисам првотно ни планирао да их оволико урадим --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:15, 13. децембар 2015. (CET)[одговори]

Грб Војиновића

Колега, са оставе је избрисан грб. Наведено је да није имао дозволу. Ево шта је писало под лиценцом за ову слику:

грб Војиновића.

Човјек који је ову слику отпремио на Вики навео је да је аутор грба Александар Палавестра и навео је као извор књигу "Родословне таблице и грбови српских династија и властеле". Тај грб у том облику није из те књиге, а нема га нигдје на нету, што значи да га је неко обрадио те самим тим није Палавестрин. Палавестрин грб изгледа овако.

Треба ми твоје мишљење, да ли да поново отпремим ону верзију грба која је била донедавно на Википедији? --BosnaSRB RS (разговор) 22:21, 13. децембар 2015. (CET)[одговори]

Грб који је био на Википедији није дјело хералдичара Палавестре. У томе је квака. --BosnaSRB RS (разговор) 22:33, 13. децембар 2015. (CET)[одговори]

грб Војиновића донедавно на Википедији - овај грб је избрисан са оставе јер наводно није имао дозволу. У опису тог грба стајало је да је преузет из књиге "Родословне таблице и грбови српских династија и властеле"; а у тој поменутој књизи грб изгледа овако. Дакле грб Војиновића донедавно на Википедији није Палавестрин. Могу ли га поново отпремити?--BosnaSRB RS (разговор) 22:40, 13. децембар 2015. (CET)[одговори]

Totalitarna stranka Srbije

Zašto ste mi obrisali članak o mojoj stranci? Stranka nezvanično postoji i okuplja pristalice,samo što nije u medijima još,jer nije registrovana

Снимак екрана

Снимак екрана са Јутуб-а, могу ли отпремити на Вики под лиценцом {Снимак екрана-филм}? Треба ми ова слика; слика је приказ предвиђене реконструкције Храма Вазнесења Господњег у Цетини. --BosnaSRB RS (разговор) 23:01, 13. децембар 2015. (CET)[одговори]

Да, јесте, али {Снимак екрана-филм} ова лиценца одговара томе. --BosnaSRB RS (разговор) 23:09, 13. децембар 2015. (CET)[одговори]

Линк ка снимку - Спасовдан у Цетини 1994--BosnaSRB RS (разговор) 23:10, 13. децембар 2015. (CET)[одговори]

Немој транскрибовати италијанска насеља према облицима са бугарске или руске википедије. Имамо правила о транскрипцији са италијанског на правописном тргу, веома су једноставна веруј ми --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 17:49, 14. децембар 2015. (CET)[одговори]

Како бре да може? Неможе хехе. А нема потребе ни да преусмераваш из облика Ponte San marco, Brescia у Ponte San Marko. Боље да одмах преусмериш на транскрибован назив. Википедија:Транскрипција са италијанског језика --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 17:53, 14. децембар 2015. (CET)[одговори]

Onda ti ne treba ono subst:. Inače, kod mene ono radi što sam napisao na trgu. -- Bojan  Razgovor  04:51, 15. децембар 2015. (CET)[одговори]

Нема ту пуно неке филозофије, сва правила ти пишу у том чланку. Како се која реч или слог преносе и то је то. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 18:37, 15. децембар 2015. (CET)[одговори]

MediaWiki:Common.css

Можеш ли ажурирати Медијавики:Common.css тако да hatnote буде омогућено уместо dablink-а? И видео сам да се наша и енглеска верзија разликују у многочему (ево разлике овде), па можеш ли то да ажурираш како би модули и шаблони радили како треба?  Обсусер 17:43, 16. децембар 2015. (CET)[одговори]

Можеш ли да додаш барем текст испод који се тиче hatnote-а? Мислим да нема ту ништа посебно што би изазвало грешке...
/* Hatnotes and disambiguation notices */
.hatnote {
    font-style: italic;
}
.hatnote i {
    font-style: normal;
}
div.hatnote {
    /* @noflip */
    padding-left: 1.6em;
    margin-bottom: 0.5em;
}
div.hatnote + div.hatnote {
    margin-top: -0.5em;
}
Овај део изнад треба да се стави после овог дела из нашег (и енглеског) Common.css-а тако да буде исто:
a.NavToggle {
    position: absolute;
    top: 0;
    /* @noflip */
    right: 3px;
    font-weight: normal;
    font-size: 90%;
}

Овим ће профункционисати шаблони Главни чланак, Такође погледајте и др.  Обсусер 20:05, 16. децембар 2015. (CET)[одговори]

Поздрав. Зашто не могу вишезначну Motto преименовати у Мото. Молим те да то учиниш. Хвала--Drazetad (разговор) 22:24, 16. децембар 2015. (CET)[одговори]

У реду је, можеш применити код, а ја ћу у шаблонима имплементирати модул и још потражити грешке у категоријама (сутра од. данас, 17. дец.). Мада, ово си могао да додаш и без мојих провера јер се свакако нигде не користи, још увек...  Обсусер 06:54, 17. децембар 2015. (CET)[одговори]
Да, a.NavToggle већ има (мислио сам да после тог дела додаш овај), а проверићу... Хвала.  Обсусер 13:16, 17. децембар 2015. (CET)[одговори]

Snjezana Majstorovic Napisala sam podtekst "Prve stamparije u Banjaluci" u okviru odrednice "Grad Banja Luka", nisam dobila nikakve povratne informacije u vezi sa odobravanjem istog.

Админ права: Goldfinger

Када је корисник Goldfinger званично изгубио права? Има ли негде извештај да ажурирам тамо због ове измене? То вероватно што није направио ниједну измену употребљавајући админ права у последњих годину дана према извештају на X!'s Tools И ко је овај корисник који врши админске радње а није на списку администратора код нас: Корисник:Ajraddatz (можда са енгл. или мете)?  Обсусер 17:43, 18. децембар 2015. (CET)[одговори]

Milićević je zatražio skidanje sysop prava 14. 12, a prava su službeno skinuta isti dan. Ajraddatz je stjuard na Meti. – Srđan M. ❲razgovor❳ 18:13, 18. децембар 2015. (CET)[одговори]
Аха, хвала.  Обсусер 18:18, 18. децембар 2015. (CET)[одговори]

Вишезначна одредница.

Може још јадна:

Илуминација

може бити:

... или ми кажи коју опцију за прављење стране да одаберем да добијем иконицу вишезначне одреднице :)
Поззззззззз BuhaM (разговор) 18:05, 18. децембар 2015. (CET)[одговори]

Mozes li da mi ispravis preusmerenja na ovoj stanici. Hvala unapred. -- Bojan  Razgovor  08:16, 19. децембар 2015. (CET)[одговори]

Премјештање семинарских

Води рачуна када премјешташ радове да је назив Википедија:Семинарски радови/ а не Википедија:Семинарски/. --Жељко Тодоровић (разговор) 00:41, 21. децембар 2015. (CET) с. р.[одговори]

== Željka Knežević == Da li je sada odrednica "Harold Lasvel" adekvatno ispravljena ili su potrebne još neke izmjene ?

== Željka Knežević == Poštovani, radila sam na greškama. Možete li da provjerite ?

Ова страница би требало да се убаци у списак надгледања свих корисника како би могли да је виде сви. Пошто имаш админ права, претпостављам да можеш то да урадиш.--Soundwaweserb (разговор) 20:04, 24. децембар 2015. (CET)[одговори]

== Željka Knežević == Da li je odrednica "Harold Lasvel" sada uredu?

WatchlistNotices

Јасно ми је зашто тренутно не ради, али ми није јасно како је икада радило. Тај геџет покушава да прикаже неки ХТМЛ објекат, који... не видим да је игде дефинисан. Тако да не знам шта да му радим..--Ф± 23:48, 25. децембар 2015. (CET)[одговори]

Ајде молим те избриши ону номинацију, нисам ти ја тај који тера каријеру. Кога интересује, зна шта радим и како радим. Поздрав, --Дарко Чуча Гајић (разговор) 21:23, 26. децембар 2015. (CET)[одговори]

Ауторска права фотографија

Скренули сте ми пажњу везано за фотографију Томаса Куна. Интересује ме како могу да употребим ову фотографију, а да притом не кршим правила? Она је коришћена у оквиру Вики чланка на енглеском језику, али нисам успела да је пронађем на Викимедији. Такође, када прекопирам код који су користили у оквиру чланка на енглеском, не прикаже ми слику. Чини ми се да се слика оригинално налази на сајту Британике. Да ли бисте могли да ми помогнете? Jovanamijucic (разговор) 16:34, 27. децембар 2015. (CET)Jovanamijucic[одговори]

Komentar: Los srpski

Sugerisali ste mi na clanku da nije stilski, pravopisno ili gramaticki dobro napisano. Zamolio bih Vas da mi kazete sta je tacno potrebno da promenim jer da sam znao da je nesto greska, ne bih je napravio.

Одакле нам данас испадоше оволики "социолози", цео дан се боримо са њима?--Дарко Чуча Гајић (разговор) 20:53, 27. децембар 2015. (CET)[одговори]

Блокирање

Да ли постоји неко правило за блокирање? Питам јер си овог сокпапета (Корисник:As791) који припада RAMBONE-у (који је и сам вандалиста и проблематичан) блокирао на само две недеље иако су апсолутно све измене које је начинио вандализми, а и сам си ставио Избегавање блока као разлог, што је и више него довољно за дужу или чак бесконачну блокаду јер корисник ако заиста жели да доприноси пројекту нема потребе да прави икакве сокпапете (здрав разум) зато што му је онда циљ да по сваку цену уређује што је бесмислено.  Обсусер 18:25, 28. децембар 2015. (CET)[одговори]

Хвала и свака част!  Обсусер 22:43, 28. децембар 2015. (CET)[одговори]

Amatersko pitanje

Gde mogu da se obratim celokupnoj sr.wikipedia zajednici? Hoću da updejtujem stranicu o mionu, vidim da su neki pokušavali ranije, pa su sve izmene vraćane na 2 reda teksta koja i sad stoje. Ne znam o čemu se tu radi... Dodatno ja bih da obrišem trenutno postojeću stranu (mada nisam načisto kako se to radi) i da je započnem iznova jer mi onda wikipeida omogućava da uradim prevod sa engleskog što je mnogo lakše i brže nego da editujem već postojeću stranicu.

Osim što je istorija stranice tipično srpska, kao da je neko drži pod svojom kontrolom i ne da da se naprave izmene, pa moram da pitam... Znam da ne treba ovde da pitam, ali ne znam gde :( sorry

Закључана страница

Поштовани,

Можемо ли да добијемо више информација у вези са закључавањем странице ОШ Светозар Марковић (Рековац). Интересује ме првенствено који су разлози за закључавање странице и како да приступимо уређивању чланка с обзиром на то да се чланак развија и уређује у оквиру пројекта Википедија:Вики школа-наша школа.

Пошто је наведни чланак започет у оквиру пројекта који се завршава 31. децембра, замолићу Вас и за одговор на други део питања: Да ли и како остали учесници пројекта могу да уређују чланак? Корисник који је уносио измене је такође учесник пројекта. Претпостављам да је имао потешкоће при раду које није умео да разреши те је, претпостављам, начинио одређене ненамерене грешке.

Мало сам погледао историју измена. Сматрам да је структура школа у руралним подручјима са великим бројем издвојених школа са комбинованим одељења веома значајна чињеница и релевантан садржај с обзиром на то да је образовни систем Републике Србије у претходној години, а са том праксом ће се наставити и у годинама које су пред нама, велику пажњу посветио таквим школама. Левач (општина Рековац) као географска и админитративна јединица је карактеристичан управо по специфичној мрежи школа, односно издвојених одељења. Један од циљева пројекта је управо представљање школа са посебним акцентом на структуру издвојених одељења.

Pretpregled...

Trudim se ja da koristim pretpregled, ali mi na kraju pobegnu kojekakve slovne greščice... U svakom slučaju HVALA TEBI NA STRPLJENJU! I srećna ti nova godina! :) --BuhaM (разговор) 15:38, 30. децембар 2015. (CET)[одговори]

Како ћу поставити слику за онај стрип, могу ли ја да преведем текст у неком програму за уређивање слика и изменим нешто те објавим то као властити рад? Шта значи да не може некомерцијало? Тамо су дали лиценцу Attribution-NonCommercial 2.5 Generic (CC BY-NC 2.5) те Share — copy and redistribute the material in any medium or format те доле пише следеће:
  • You do not have to comply with the license for elements of the material in the public domain or where your use is permitted by an applicable exception or limitation.
    • The rights of users under exceptions and limitations, such as fair use and fair dealing, are not affected by the CC licenses.
Ово значи да могу да објавим и поред ове лиценце као fair use те тако само лиценцирање са веб-сајта неће да утиче на лиценцу за поштену употребу.  Обсусер 17:21, 31. децембар 2015. (CET)[одговори]

Могу ли дакле написати кратак чланак о стрипу и референцирати ону слику као поштену употребу?  Обсусер 18:27, 31. децембар 2015. (CET)[одговори]

Хмм, може ли се у чланак о DnD-у, не може... Па да ли је релевантан чланак о стрипу? Ако није, прерадићу онај стрип на начин да га преведем на српски и ћирилицу, те да додам коју црну тачку и понешто обришем, чиме аутоматски то више није онај исти стрип (као што и Кинези „краду” логое аутомобилских произвођача)...  Обсусер 18:39, 31. децембар 2015. (CET)[одговори]

Зимски лого

Можеш ли да поставиш зимски лого јер је било крајње време, а Нова година ето већ прошла, осим ако постоји разлог да се не поставља?  Обсусер 04:48, 1. јануар 2016. (CET)[одговори]

Онда ОК.  Обсусер 17:05, 1. јануар 2016. (CET)[одговори]

Zašto je tako pravilno? Pokaži mi link gde je to pravilo?--Soundwaweserb (разговор) 17:57, 2. јануар 2016. (CET)[одговори]

Ali ovo nije en.wiki. Postoji li pravilo ovde na sr.wiki konkretno za takve stvari? Ili je ovo tvoja reč protiv moje?--Soundwaweserb (разговор) 18:19, 2. јануар 2016. (CET)[одговори]

Ne razumem odgovor, ali koliko sam razumeo, nisam ništa pogrešno uradio. Bolje je estetski kako sam ja uradio, vratiću na moju izmenu ako nemaš ništa protiv?--Soundwaweserb (разговор) 18:23, 2. јануар 2016. (CET)[одговори]

Zašto taj šablon mora da bude u članku? Kod nekih stoji kao informacija, a kod nekih ne? Ako smo se složili da je estetski lepše kako sam ja uradio, a nema prepreka u pravilima, zašto si ti u pravu a ja nisam u pravu?--Soundwaweserb (разговор) 18:32, 2. јануар 2016. (CET)[одговори]

Ne znam šta oni raspravljaju, ni oko čega. Njihov projekat nema veze sa sr.wiki. Vzo se lepo vidi i ispod šablona o zaštiti. A ja i dalje nisam dobio valjani odgovor na pitanja koja sam postavio? Složili smo se šta je estetski bolje?--Soundwaweserb (разговор) 18:47, 2. јануар 2016. (CET)[одговори]

Ево ће да напишем нешто и срећна Нова година брат уредник колега --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:05, 2. јануар 2016. (CET)[одговори]

Kako je moguće da IP vrati izmenu korisniku [1]? Jel ja to dobro vidim ili je samo njegov opis izmene?--Soundwaweserb (разговор) 21:29, 2. јануар 2016. (CET)[одговори]

Italijanska

Ne znam kako, to prevazilazi moje znanje. Pitaj DUngodunga. P.S. Nisam video na trgu da si ti hteo da ispomeras, pa sam ja ispomerao. -- Bojan  Razgovor  07:44, 3. јануар 2016. (CET)[одговори]

Ијекавица

Зашто је већина страница на српском писана ијекавицом???