РМС Олимпик

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
РМС Олимпик 1911. године

РМС Олипмик (енгл. RMS Olympic) је био први и последњи брод класе Олимпик који је био у власништву компаније Вајт Стар Лајн. За разлику од сестринских бродова, РМС Титаник и ХМХС Британик, Олимпик је био у служби од 1911. чак до 1935. године. Будући да су Олимпик и Титаник били готово идентични бродови, Олимпик је био међу највећим покретним објектима на свету у то време. За време своје службе, Олимпик је чак био и војни брод у Првом светском рату.[1]

Сестрински бродови[уреди]

За разлику од Олимпика, Титаник и Британик нису дуго били у служби: Титаник је потонуо након судара са леденим брегом од ноћи 14. априла до раног јутра 15. априла 1912, при чему је, од 2228 укрцаних, чак 1523 смртно страдало. Британик је требало да буде путнички брод, међутим, како је у то време почео да букти Први светски рат, добио је намену брод болница. То је и улога када је брод потонуо, када се, у мореузу између грчких острва Кеа и Макронисос, сударио са мином. То се десило у касно јутро 21. новембра 1916. Тада је, од 1065 путника, само 30 погинуло, док се 1035 спасило. Олимпик је био у служби чак до 1935. године, када је претворен у старо гвожђе.[2]

Судар са бродом ХМС Јастреб[уреди]

Дан-два пре почетка јесени 1911. године, Олимпик је доживео своју прву несрећу на петом путовању. 20. септембра 1911. на путу до острва Вајт, у мореузу Солент, Олимпик и британски брод ХМС Јастреб паралелно су пролазили једно поред другог; судар је био неизбежан. Јастреб се снажно забио својим прамцем (чија је намена била да пробуши труп противничких бродова) у труп Олимпика отприлике између палуби Е и Ф у пределу крме, притом правећи две велике рупе. Од тих рупи, два водоотпорна одељка и просторија са турбинама Олимпика почела су да пропуштају воду. Ипак, Олимпик се безбедно вратио у Саутхемптон сопственом паром, без повређених или погинулих. Међутим, Јастребов прамац био је у тако катастрофалном стању да је замало потонуо. Јастреб је касније поправљен, али је у октобру 1914. торпедован од стране немачке подморнице.

За време судара, било је две особе на Олимпику које ће касније преживети и потонуће Титаника и потонуће Британика: Виолета Џесоп и Артур Прист.

Катастрофа Титаника - теорија завере[уреди]

Многи људи се у последње време фокусирају на питање на које је тешко дати тачан одговор: да ли је Титаник ЗАИСТА потонуо? Теорија је настала будући да су Титаник и Олимпик изгледали готово идентично, па онда има још једно питање: да ли су идентитети бродова замењени тако да је Олимпик брод који је потонуо, а Титаник брод који је наставио своју прекоморску службу 24 године касније? Ипак, постоје неки детаљи који су од пресудне важности да бисмо знали да одговоримо; један од њих јесу прозори палубе Б. Олимпик је имао уске прозоре који нису били равномерно распоређени по размаку, док је код Титаника било обрнуто: шири прозори и равномерни размак. Разликује се и изглед командног моста.

Добро је поменути и судар са Јастребом зато што, два-три минута пре него што је потонуо, Титаник се преломио на два неједнака дела, део крме и део прамца. Добро је и размислити да ли су рупе које је направио Јастреб олакшале прелом. Међутим, ни то није довољно како би се теорија завере доказала истинитом. Разлог је тај што су се рупе налазиле на различитим местима; део крме олупине Титаника почињао је од границе трећег димњака до ивице крме, док су рупе Олимпика настале близу ивице крме. Тако се теорија може доказати нетачном, још будући да се, неколико секунди пре прелома, крма винула високо у вис, под углом од 30 степени. Тако су се силе опирале, и то нарочито у делу предграде собе са моторима, што је место прелома.

Олимпик у "пензији"[уреди]

Последње Олимпиково путовање одиграло се 5. априла 1935. на испловљавању из Њујорка у Велику Британију. Тада је Олимпиков власник била компанија Кунард Лајн и Олимпик је био постављен заједно са Мауретанијом, дугорочним супарником. Након више од пет месеци, Олимпик је купио један човек како би у његовој, депресивној енглеској провинцији било рада. Олимпик је размонтиран 1936. године, док је већ следеће године однесен у Шкотску да се сасвим размонтира.

За време своје прекоморске службе, Олимпик је путовао преко Атлантика 257 пута, пренео око 430 000 путника укупно и прешао око 1,8 милиона миља.

Референце[уреди]

  1. ^ Oceanic II Архивирано на сајту Wayback Machine (мај 21, 2017) (на језику: енглески) – thegreatoceanliners.com
  2. ^ Chirnside, Mark, RMS Olympic Specification File (November 2007)