Разговор:Јеврем Брковић

Из Википедије, слободне енциклопедије
Jump to navigation Jump to search

Први поднаслов[уреди]

хахахахахах. Чу Брковић подржавао Милошевића, види плакат....нек неко озбиљан чланак напише о Брковићу, да не почиње википедиа да личи на таблоид...

Па каже се да је у почетку подржавао Милошевића (као и Мило између осталих), а да се после преоријентисао. Него, да ли је онај плакат ДАНУ стваран, или га је неко фабриковао? -- Обрадовић Горан (разговор) 18:50, 26. мај 2007. (CEST)

ovaj link ne radi

Који линк? -- Обрадовић Горан (разговор) 19:11, 26. мај 2007. (CEST)

link koji je navodno, referenca.

Meni rade oba. A slika je preuzeta sa engleske wikipedija gde ju je poslao Pax. -- Bojan  Razgovor  19:24, 26. мај 2007. (CEST)

Глас Америке прво није хтео да ми се отвори, али сам из другог покушаја успео (вероватно је сервер загушен). -- Обрадовић Горан (разговор) 19:38, 26. мај 2007. (CEST)

биће да је загушење. сад се и мени отвара

мислим, Брковић је осредњи писац, а и свашта је радио у животу, али једно сигурно није. Није подржавао Милошевића. А и плакат је фејк, чак су и иѕ Српске листе осудили то....--85.94.96.13 23:22, 26. мај 2007. (CEST)

Ставио сам да се тражи извор за ту чињеницу. Многи су подржавали Милошевића, тако да ми није невероватно и он да је. Али опет, не знам пуно о њему. Него, што се тиче плаката, и мени изгледа сумњиво, претерано је чак и за ову екипицу. Јел можеш да даш неки линк где се наводи да је фалсификат, па да га макнемо са Википедије (ако је фејк). -- Обрадовић Горан (разговор) 21:14, 28. мај 2007. (CEST)

Nije da je to neki neoborivi dokaz, ali ceo članak je pisao en:PaxEquilibrium, a on nije neki ostrašćeni lik. -- Bojan  Razgovor  21:30, 28. мај 2007. (CEST)

navedite neki izvor da je potvrđeno da je to plakad DANU-a


Људи,ово је стварно смијурија."Српски национализам","подршка Милошевићу"...То стварно нема везе с мозгом.Памфлет о Црвеној Хрватској такође је обична подметачина.Брковић је још од шездесетих година XX вијека припадао групи црногорских интелектуалаца који су пропагирали идеју о црногорској националној самобитности,а колико је то далеко од "српског национализма" сами процијените...Средином осамдесетих,као предсједник Удружења кљижевника ЦГ, управо због национализма,дошао је у сукоб са Миодрагом Булатовићем,тада предсједником УКС-а.Након АБ револуције и доласка Милошевићевих пулена на власт у ЦГ од самог почетка је био један од њихових највећих критичара као и антиратних активиста.Због отвореног "Писма извињења херцеговачким Хрватима и Муслиманима",који је настао ко реакција на беспризорно дивљање црногорских резервиста у Херцеговини 1991.,против њега је подигнута оптужница за "распиривање националне мржње",па је у јесен 1991.,пред Ђукановићевим специјалцима,емигрирао из Црне Горе.То да је ријеч о контроверзној фигури,осредњем пјеснику,добром прозном писцу и острашћеном полемичару,није спорно.Овај чланак,међутим,обилије неистинитим наводима и захтијева темељне измјене.

--Александар 12:16, 24. јун 2007. (CEST)

E pa vidiš, ja sam o Brkoviću čitao da je bio i srpski nacionalista u nizu ideologija koje je promenuo. --BokicaK 20:11, 24. јун 2007. (CEST)


Papir,nazalost,trpi sve.Dobro bi bilo da mi kazes gdje si to citao jer je stvarno teska glupost.U ovom clanku,sem mjesta i godine rodjenja nema niti jednog jedinog istinitog navoda (ne znam kome je palo na pamet da je Brkovic istoricar!?A covjek jedva zavrsio Visu novinarsku!)...

Aleksandar

Prvo sam procitao na jednom forumu i zato me nije cudilo ono sto sam nasao na engleskom clanku. Isto pitanje sam [:en:Talk:Jevrem Brković|postavio]] autoru clanka na engleskoj wikipediji, a za njega smatram da je korektan wikipedijanac. --BokicaK 10:44, 27. јун 2007. (CEST)