Разговор:Ахмед Адемовић

С Википедије, слободне енциклопедије

Први поднаслов[уреди извор]

Мислим да је неопходно да у уводном дијелу текста стоји да је Адемовић ромског поријекла. Као што је многим Србима битно да се за особе српског поријекла нагласи њихово поријекло - исто важи и за Роме. --Радован 22:44, 9. мај 2016. (CEST)

слажем се, само не видим потребу да се у уводном делу помињу остала двојица кад се већ помињу у одељку Занимљивости Lackope (разговор) 03:14, 10. мај 2016. (CEST)

Lepa pričica...[уреди извор]

... ali najverovatnije, samo to, jedna lepa pričica.

Elem, kaže se kako je odlikovan vojničkom ordenom Karadjordjeve zvezde za podvig koji je izvršio 1912 godine, u Prvom balkanskom ratu a vojnička Karadjordjeva zvezda je istanovljena tek 1915 godine i jednostavno nije mogao biti odlikovan njom.

Dalje, tokom Prvog i Drugog balkanskog rata, niti jedan vojnik srpske vojske nije odlikovan Karadjordjevom zvezdom, odlikovani su Medaljom za hrabrost, Miloš Obilić, zlatnom ili srebrnom a tzv. oficirskim ordenom Karadjordjeve zvezde sa mačevima IV stepena odlikovan je samo jedan vojnik u I svetskom ratu i baš iz tog razloga, potrebe da se i na taj način nagradi poćrtvovanost i hrabrost, uveden je vojnički orden Karadjordjeve zvezde, zlatna i srebrna.

I za kraj, i pored najbolje volje, na onoj njegovoj fotografiji, ne mogu da prepoznam Karadjordjevu zvezdu, neki orden sa mačevima jeste ali mi ne liči na Karadjordjevu zvezdu.

109.93.203.16 (разговор) 16:13, 10. јун 2021. (CEST)