Разговор:Вечна табела освојених медаља на олимпијским играма

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Пошто не би било у реду да Србија нема освојену ниједну медаљу до сад. У Српске медаље су укључене медаље освојене на Олимпијским играма 1996, 2000 и 2004. године. - Stvarno ne bi bilo lepo, a lepo bi bilo ovakve subjektivne (ne bi bilo lepo) recenice izbegavati.

I dalje ne kontam naslov. Je li ovo spisak zemalja po broju osvojenih olimpijskih medalja? -- Bojan  Razgovor  08:18, 17. април 2008. (CEST)

Ни ја не капирам чланак. Мени изгледа као да је аутор хтео да направи списак земаља које су освојиле медаље у свим дисциплинама или тако нешто. Аали ако се ово не среди ускоро биће обрисано, јер ем што се не зна о чем` се ради, ем вероватно није завршено. --Јован Вуковић (р) 11:17, 17. април 2008. (CEST)

Šta znači Izmešan tim i Sjedinjen tim-- Bojan  Razgovor  22:47, 26. април 2008. (CEST)

I da ne zaboravim. Ovaj spisak je pristrasan. Onima koji se ne razumeju u sport izgleda da su Ameri baje naspram ostalih, ali istina je da su se oni takmicili na svim igrama osim onih u Moskvi (znaci 27 puta), dok se drugoplasirani SSSR takmicio samo 9 puta. -- Bojan  Razgovor  17:46, 9. август 2008. (CEST)

Овај чланак би требало да се преименује на Вечна табела свих Олимпијских игара. Олимпијада представља период између две Олимпијске игре. Такође, мислим да би требало урачунати и медаље са Зимских олимпијских игара.--Aca Srbin (разговор) 16:06, 30. август 2011. (CEST)

Ацо у праву си, али списак и када је написан није био тачан како наслов тако ни број медаља, нема медаље са ЗОИ, нити су вршене измене када су одузимане медаље после такмичења због допинга, и додељиване следеће пласираном из друге земље што нигде није евидентирано. Да се доведе у ред треба много времена. Ако нико не уради ништа покушаћу ја крајем године кад завршим оно што сам планирао да урадим до тада, када нећу радити нове текстове него ћу исправљати и допуњавати написано.--Drazetad (разговор) 19:33, 30. август 2011. (CEST)

Преименовао сам. На енглеској верзији је одлично урађена страница. Такође се треба договорити да ли ће се спајати медаље неких држава (Југославија, СЦГ, Србија; Источна, Западна, Уједињена Немачка; Руско царство, Русија, Совјетски Савез; Бохемија, Чехословачка, Чешка; Аустралазија, Аустралија...)--Aca Srbin (разговор) 15:25, 31. август 2011. (CEST)

Србија и медаље[уреди]

Колико сам прочитао Србија је званичан наследник СФРЈ. Све медаље које је СФРЈ (као и Краљевина Југославија) освојила приписују се Србији, тако да за сада имамо 95 медаља. Овако рачуна МОК и наш Олимпијски Комитет.

Врло је могуће да је и Русија правни наследник СССР-а, тако да би требало спајати и њихове медаље. --Јован Вуковић (р) 19:14, 27. јул 2012. (CEST)

Ево и референце за Србију [1] --Јован Вуковић (р) 19:23, 27. јул 2012. (CEST)

Погледајте како је овај чланак урађен на немачкој вики......мислим да су они најбоље средили...ту је решена и дилема око наших медаља, доле у дотичном чланку!!--Иван92_VA (разговор) 21:45, 23. август 2012. (CEST)

Овако како је урађена табела је најбоље и најправедније а то шта МОК мисли је небитно. Србија има седам медаља на Олимпијским играма и то је то. Самарџија (разговор) 21:58, 23. август 2012. (CEST)

Наслов и текст[уреди]

Овај текст и када је написан није био тачан како наслов тако ни број медаља, нема медаље са ЗОИ, нити су вршене измене када су одузимане медаље после такмичења због допинга, и додељиване следеће пласираном из друге земље што нигде није евидентирано. Да се доведе у ред треба много времена. Рад на њему мора бити свеобухватан, што не урадити са пар измена. Ко се прихвати тог посла треба на основу овог текста да уради нови који би био тачан или све ово треба обрисати.--Drazetad (разговор) 08:33, 24. август 2012. (CEST)

http://www.telegraf.rs/sport/281823-vise-nema-dileme-hrvati-priznali-da-srbiji-pripadaju-sve-jugoslovenske-medalje morada metemo to u red ...[уреди]

http://www.telegraf.rs/sport/281823-vise-nema-dileme-hrvati-priznali-da-srbiji-pripadaju-sve-jugoslovenske-medalje

sve medajle od JUGU su za srbiju u statistitiku... — Претходни непотписани коментар оставио/ла је 86.65.169.2 (разговордоприноси) 16:52, 18. новембар 2013. (CET/CEST)