Пређи на садржај

Разговор:Вукановићи/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Predlog

Mislim da ovaj sadržaj treba da bude na stranici: Nemanjići - napisan ispred postojećeg sadržaja na gore pomenutoj stranici, jer Vukanovići i Nemanjići su jedna ista vladarska porodica.

Ovo ovako je isto kao da smo na jednoj stranici, imena Petrovići, stavili Karađorđa Petrovića i njegovu suprugu, a na stranici, imena Karađorđevići, njegove sinove i njihove supruge i potomke... Nije baš Najlogičnije.

Ako se i ovo uzme u obzir i sledeći tekst, Tihomirovići i Vukanovići su ista dinastija, baš isto kao i Vukanovići i Nemanjići.

Na stranici piše: По хрватском аутору из 1842. године, наводи се родословни низ претходника Немањиних: Стефан Немања је био 52. српски владар и син Деше (zapravo Zavide Vukanovog, a Vukan je bio sin Ljudovida Ljudomirovog Tihomirovića) - "великог жупана српског"; Деша (Деса) је био син Уроша - "владара тарнавског"; Урош је син Љубомира - "владара тарнавског" (Тарнава); Љубомир (zapravo Tihomirov sin i unuk Stefana Mutimirovog) је био син Степана (Стефана?) - "православног свештеника из босанске вароши Тухле". (Тузле?)[1]

Markon Padrino (разговор) 01:26, 23. новембар 2021. (CET)[одговори]