Разговор:Гаравице

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Први поднаслов[уреди]

Линк ка фотографији: http://static.politika.co.rs/uploads/rubrike/62675/i/1/djaci%20stradali%20od%20ustasa.jpg (фотографија се слободно може корисити и није предмет копирајта, настала је прије 70 година, па молим да је ставите у чланак)

Коменатар корисника који је везан за чланак и који може да послужи у прожиривању чланка--БаШ-ЧелиК (разговор) 03:27, 8. октобар 2010. (CEST)

Јел може веза ка том чланку на Политици? Овако није јасно какве везе ова дјеца имају са Гаравицама. --Мирослав Ћика (разговор) 04:52, 8. октобар 2010. (CEST)

Сад сам видио да ниси ти писао Челиче. Покушаћу да укључим коментаре корисника у чланак и да провјерим његове наводе. --Мирослав Ћика (разговор) 04:57, 8. октобар 2010. (CEST)

То сам преузео коментар анонимног корисника. Али ево нашао сам одакле је он то преузео: Sva deca sa ove fotografije stradala su od ustaške ruke, и овде: ПРЕНОСИМО: ПОМЕН ЖРТВАМА УСТАШКОГ ГЕНОЦИДА НА ГАРАВИЦАМА. --БаШ-ЧелиК (разговор) 04:59, 8. октобар 2010. (CEST)
Хвала ти. Убацио сам шта сам могао, слику не смијемо док је творац не преда у јавно власништво (треба бити 70 год од смрти аутора, или да потпише да је ЈВ). Ипак, имамо линк на њу у чланку. --Мирослав Ћика (разговор) 05:10, 8. октобар 2010. (CEST)

Право да ти кажем, видим да имамо фотографије свих могућих друштвено политичких радника, а ова је снимљена прије више од 70 година. Снимљена је 1940. године. Може да иде и под историјска фотографија и под 70 година. --БаШ-ЧелиК (разговор) 05:16, 8. октобар 2010. (CEST)

Туга, заборав, запостављање и заташкивање[уреди]

Ја као потомак жртава Гаравица преклињем вас да напишете потпунији чланак, комплетнији текст, јер бол је превелика,а посебно зато што у мраку стоји већ 70 година.

Ја не могу да пронађем квалитетне изворе, јер је истина била забрањена, а за то смо највише криви ми Срби. Ми који смо допустили да место клања 12000 наших родитеља, браће и сестара остане у мраку, пусто и зарасло. Да на Гаравицама стоје безлични комади камења који не говоре никоме ништа већ се ругају жртвама.

1986. у Бихаћу је одржан научни скуп у хотелу Парк, поводом текста који треба да пише на меморијалној плочи. Састанку су присуствовлаи бројни историчари, војни историчари, као и Поздерац. Присуствовале су преживеле жртве и очевидци! Наравно проблем је био тај што су Поздерци и БиХ комунистичи режим желео да прекрсти геноцид над Србима у страдање Хрвата и Муслимана... Састанак је био страшно мучан, напет...Сигурно има људи који су били на том састанку и могу да посведоче.

Што се тиче клања, моју фамилију из Бихаћа су поклали Муслимани који су масовно приступали Усташама тако да нису само Хрвати били извршиоци злочина. Чак шта више, Муслимани су били бројинји међу бихаћким усташама од Хрвата...

Не бих умео да побољшам овај чланак, али на википедији има доста аутора, историчара, ентузијаста, вредних људи. молим их да уложе времена, знања и да напишу чланак вредан ове страшне најстрашније теме која је предуго у мраку.

Мишић

Отерали су са википедије оне који се баве тим, тако да нема ко више да пише. Жао ми је.--Zrno (разговор) 19:32, 27. октобар 2012. (CEST)