Разговор:Говор на Газиместану

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Први поднаслов[уреди]

Да ли је ово чланак о говору или о прослави? Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 17:58, 24. јун 2009. (CEST)

? Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 11:50, 16. јул 2009. (CEST)
И једно и друго. ;) --79.101.169.157 (разговор) 12:23, 16. јул 2009. (CEST)

Ovo je skroz bez veze[уреди]

Ovoliko citiranje, cemu? Ovo treba da bude clanak O GOVORU a ne sam govor. Ovo je za Vikicitate, ne za enciklopediju. Pogledati engleski clanak, pa napisati ovaj. A moze i da se prevede. Za sad, ide nalepnica bez izvora, a da ima „promasena tema“, i tu bi dobio ko vrata. --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 20:00, 23. јун 2011. (CEST)

Ovo je skroz sa vezom i istinom[уреди]

Citiranje je potrebno da bi se videlo o čemu se radi u legendarnom govoru na Gazimestanu. Jer se taj govor, decenijama zloupotrebljava i istrgnuto se izbacuju mali delovi da bi se stvorila pogrešna slika što je sramno. Najviše se citira onaj deo,parafraziram, " da smo pred bitkama i da te bitke mogu biti i oružane, ali odmah u sledećoj rečenici >MIlošević kaže da je naša glavna bitka, društveni razvoj, ekonomski prosperitet itd. Koliko još decenija treba da prodje da bi se jedan tekst adekvatno citirao a ranije to nije bio slučaj, nažalost.Ja sam citirao delove govora. Englezi namerno sabotiraju i izbacuju glavne delove i suštinu govora na Gazimestanu, valjda je t o jasno. Imamo izvore na više mesta, jasne i nedvosmislene.

Ako treba, ja cu se potruditi ako nastave pojedinci da sabotiraju ISTINU i da kriju delove i suštinu ovog i sličnih govora da se potrudim da postavim još govora. Recimo govore Djindjica , sa slikama kafda posećuje sedište NATO-a u sred agresije NATO-a na Srbiu, kada govori o produžetku(moli ih) bobmbardovanja, kada je i najgov+re bilo(poslednje dve nedelje). To lično tvrdi i advokat Djindjića Srđa Popović čak je pre par meseci to potvrdio lično i rekao da je i on lično potipsao nastavak bombardovanja.

Nema razloga da se posle nekoliko decenija pojedinci plaše citata, koji su istiniti od reči do reči. Hvala!--МИШКОО (разговор) 17:04, 25. јун 2011. (CEST)