Разговор:Државни пут 24

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Застареле и нетачне информације[уреди]

Ово није "Државни пут IБ реда 24", то су подаци из старе класификације. Модеран пут 24 је Баточина-Крагујевац-Краљево.— Претходни непотписани коментар оставио/ла је Ђидо (разговордоприноси)

Ово Марковац (Баточина) не постоји сигурно. Можеш ли да ми објасниш шта је то Ђидо?--Марко Станојевић (разговор) 12:58, 4. септембар 2015. (CEST)

Кажи ми који је извор из ког си урадио овај чланак? Како да знамо да је километража пута тачна?--Марко Станојевић (разговор) 13:36, 4. септембар 2015. (CEST)
Извор је тренутно важећа категоризација (http://www.putevi-srbije.rs/pdf/regulativa/uredba_o_kategorizaciji_puteva_cir.pdf и http://www.putevi-srbije.rs/pdf/karta_drzvani_putevi_I_II_red.pdf). Што се тиче таблица са великим знаковима аутопута и бројевима деоница, то је неко радио пре неколико година, базирајући се на неким документима о бројању саобраћаја, који више нису доступни на Интернету. То је било у старим чланцима о магистралним путевима, па сам ја то пренео где се поклапа са новом класификацијом (да се не баци, можда има добрих података :), али нисам детаљно прегледао. Ја сам почео да радим таблице у новом формату, базиране на најновијим уредбама владе (види чланак о аутопуту А1). План је да те старе таблице се пречисте, одбаце подаци који се не поклапају са новом класификацијом и визуелно среде. --Ђидо (разговор) 17:21, 4. септембар 2015. (CEST)

Стара-нова категоризација[уреди]

Поздрав свима,

Ја сам радио путеве I реда пре неколико година. За раздаљине сам користио податке које користе стручњаци јавног предузећа за путеве (нећу их дословно именовати да не буде неких потешкоћа), према званичним стационажама. Дате податке сам добио услед стручне сарадње са њима.

Свако добро, Ant83 (разговор) 23:47, 9. август 2016. (CEST)