Разговор:Европско ратиште (Други светски рат)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Овај чланак је под окриљем рада Тима за Други светски рат, једног покушаја да се боље и детаљније пише о Другом светском рату на Википедији. У случају да желите учествовати у раду, можете унапредити чланак повезан са овом страницом, или посетите страницу тима.
  Оцена:

Први поднаслов[уреди]

Све слике које недостају на нашем чланку, а постоје на енглеском, тамо су на проблематичне начине лиценциране и(ли) употребљене, па не могу да их пребацим на нашу Википедију. Позиве ка овим сликама ћемо уклонити кад превод буде завршен, а треба пронаћи неке друге слике и убацити их на њихово место. -- Обрадовић Горан (разговор) 14:13, 3. јануар 2007. (CET)

Италијанско објављивање рата Француској[уреди]

У енглеском чланку са ког је превод вршен постоји (колико се мени чини) несугласје између података на једном месту. У пасусу Медитеран и Балкан стоји Мусолинијев режим је објавио рат Британији и Француској 11. јула, 1940, .., док у пасусу Рат на западу пише 10. јуна, и Италија је објавила рат [Француској]. Требало би видети о чему се овде ради. -- Обрадовић Горан (разговор) 08:59, 8. јануар 2007. (CET)

Tачан податак је да је рат објављен 10. јуна 1940. године. Проверио сам у домаћој литератури.

војвода (разговор · доприноси)