Разговор:Конвертибилна марка

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Први поднаслов[уреди]

Нисам сигуран за све то с дизајном. Ајд, лаку ноћ. --Марко Покрајац (разговор) 02:05, 25 Мар 2005 (CET)

Ја сам сигуран. Вандал Б 08:19, 25 Мар 2005 (CET)

Пфениг[уреди]

Kод нас je устаљено „фенинг“, али видим да се овде нешто исправније каже „пфенинг“, али на њемачким маркама, тј. на пфенизима је писало, добро се сјећам, а није тешко наћи ни доказ, погледајте „en:Deutsch mark“, „пфениг“, без последњег »н«; тачније „pfennig“. --Дарко Максимовић 15:29, 4. децембар 2007. (CET) Пажљиво посматрајући, међутим, кованице од 20 пфенига, 50 пфенига и 10 пфенига — конвертибилних — видјећете да су (смо :) ) ми задржали конвенционални, прихваћени, обли „фенинг“, те на кованицама јасно пише „50 фенинга“. Стога то исправљам у тексту. --Дарко Максимовић 15:29, 4. децембар 2007. (CET)

Previše poštene upotrebe[уреди]

Kod nas je nepisano pravilo jedna poštena upotreba po članku. Zbog toga bi sve ove slike trebalo da se brišu. Osim ako se sve ne spoje u jednu. -- Bojan  Razgovor  17:03, 23. децембар 2015. (CET)

Није ово „поштена употреба”, тачније није ово неслободан садржај јер:
  1. кованице су под слободном употребом на Остави
  2. слике имају ознаку на себи („SPECIMEN” — примерак) управо због овакве употребе тако да им лиценца није 100 % применљива а и у лиценци стоји може се подвести под а не подводи се под у сваком случају
  3. слике које немају ознаку на себи („SPECIMEN” — примерак) су старе односно тај новац је изашао из употребе за што се може наћи лиценца
Друго, према правилу које се налази овде (т. 3) пише следеће:
Minimal usage:
a. Minimal number of items. Multiple items of non-free content are not used if one item can convey equivalent significant information.
b. Minimal extent of use. An entire work is not used if a portion will suffice. Low- rather than high-resolution/fidelity/bit rate is used (especially where the original could be used for deliberate copyright infringement). This rule also applies to the copy in the File: namespace.
Овде „ван ајтем” не може да пружи значајне информације јер је немогуће, а резолуција није велика. С тим да правило не постоји које забрањује овакву употребу, а мислим да би га требало направити и то тако да у чланцима о валутама не забрањује употребе више слика, у чланку је употреба сасвим управдана. Да је чланак о држави БиХ, а да сам ту употребио слика у овом броју, тада ни сама лиценца не би важила, а камоли ово.  Обсусер 21:29, 23. децембар 2015. (CET)