Разговор:Милош Црњански/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Први поднаслов

Није написано, а из поузданих извора знам да је Црњански добар део младости провео у селу Иланџа (данас општина Алибунар) у јужном Банату. Моја породица је одатле и наша кућа је прекопута њихове 'у шрех'. Старији Иланџани га се још сећају како је и касније долазио.

--Иван Свирчевић 22:51, 5 Дец 2004 (CET)

Нема разлога да тај податак не напишпете у чланку ако је поуздаан. Поздрав, --Покрајац 00:12, 6 Дец 2004 (CET)

  • Наведено да је рођен у Чонград Румунији, али Чонград (Csongrád) налази се у мађарску, студирао је у Бечу (Аустрија) а дипломирао на Филозофском факултету Београда,био је у аустроуграску војску резервни официр "На студије у Београду дошао је из рата, у остацима униформе аустроугарског (резервног) официра" из књиге "100 најзначајних срба" ова књига тек је изашла.... набасо сам овде стиме што сам почео да пишем чланак о Милошу Црњанском на немачкој вики...Поздрав --Нико 11:01, 11 Дец 2004 (CET)
  • Никола, у чланку је већ написано да је био аустријски војник на галицијском фронту. Међутим, изостављени су остали подаци које си написао, као и још неки из његовог личног живота. Није написано да се оженио са Видом Ружић, и тако даље и тако ближе. Дакле, уколико сматраш да је неопходно додати неке податке, то не би било лоше урадити, али не знам колико су битни лични подаци. Свакако би требало написати где се школовао (БЕЧ). Поздрав, --Покрајац 23:17, 11 Дец 2004 (CET)
  • Истина је да је Чонград у Мађарској, али је вероватно у тренутку рођења Црњанског припадао Румунији па се зато тако и пише. Међутим податак треба добро проверити. Надам се да је у тој књизи тај податак јасно дефинисан. Поздрав, --Покрајац 23:17, 11 Дец 2004 (CET)

Чонград никад ниje био у Румунии (и данас, и у тренутку рођења Црњанског), па зато сам си дозволио то да променим. 1893 г. Чонград je припадао Мађарској (Aустро-Мађарској), како и Темишвар до 1918 г. Поздрав, --Антон Кецкаров 13:06, 23 апр 2005 (CEST)

Petronije 02:18, 27 децембар 2005 (CET) Црњански је био гимназијски професор у Панчеву и Београду. У Панчеву је чак предавао и фискултуру. Био је активни фудбалер у Ријеци (играо је на месту центарфора).Предлажем да аутор текста убаци и ове чињенице у основни текст. Поздрав свима

страница

Ова страница www.crnjanski.org се не тиче уопће Милоша Црњанског. Предлажем да се обрише из спољашних веза. Bogorm (разговор) 22:50, 18. октобар 2010. (CEST)[одговори]