Разговор:Никола Јокић

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Први поднаслов[уреди]

Jokić je na srpskoj Wiki za 3 cm duži nego na engleskoj ?! --Mile (разговор) 10:02, 28. јануар 2017. (CET)

Исправио сам тај податак према референци са Јокићевог профила на НБА сајту.--Soundwaweserb (разговор) 17:41, 4. фебруар 2017. (CET)

Ове статистике су само преписане са енглеске википедије. Код нас се проценти не пишу тако.--Bozalegenda (разговор) 02:27, 12. фебруар 2017. (CET)

@Bozalegenda: Подаци су са енглеске википедије, као и горња табела НБА, верујем да су тачни. Остало ме не занима.--Soundwaweserb (разговор) 05:30, 12. фебруар 2017. (CET)

@Bozalegenda: Има на француској слична табела [1], шпанској [2], руској [3]...--Soundwaweserb (разговор) 05:43, 12. фебруар 2017. (CET)

@Soundwaweserb: Не кажем ја да ли су те статистике тачне или не, него код нас у Србији се то не пише тако. То је само преписано са енг. вики. Шта уопште значи .667 ??? Погледати нпр. сјајан чланак о Јао Мингу, или чланке о Миличићу, Саши Вујачићу и видети како правилно треба писати проценте. Такође код нас се по правилу пише 10,2 а не 10.2 поена, значи са зарезом а не тачком.--Bozalegenda (разговор) 14:28, 12. фебруар 2017. (CET)

@Bozalegenda: Ја сам додао тачне податке. Ово је Википедија на српском језику, не Википедија Србије или српских земаља. Разумем ја тебе, али мислим да си дао погрешан пример јер код Јао Минга нема нигде оне легенде као овде код Јокаре где је барем објашњено шта је шта! Ево треба да гледам у пасуљ код Јао Минга шта значе скраћенице у табели СБ, УЛ, Б, П и тако даље? Није лепо тамо објашњено. Да скратим, ако мислиш да треба изменити изглед табеле, ОК, онда уради ако знаш да буде „српски”, али немој само уклањати табеле. Поздрав Божо легендо.--Soundwaweserb (разговор) 19:50, 12. фебруар 2017. (CET)

@Bozalegenda: Сад видех да има неко ситно објашњење при дну, једва се види, али без обзира и код Бобија је слично као и код Јокаре. Није то никакав проблем.--Soundwaweserb (разговор) 20:19, 12. фебруар 2017. (CET)

@Bozalegenda: Променио сам тачке у зарезе и упоредио сам са руском википедијом проценте, то је то, сад би требало да је у реду Божо легендо [4].--Soundwaweserb (разговор) 22:10, 12. фебруар 2017. (CET)

@Soundwaweserb: Сад је већ како треба. А иначе и код Бобија је то неисправно, а такође и свугде где стоји та статистика. Чак сам и ја можда два-три пута тако само преписао статистику са енгл. википедије али после нисам додавао више. Најлакше је тако сам преписати статистику, па онда би ја то стално радио у свим чланцима али то није исправно. А горе што си написао да је ово Википедија на српском језику, а не не Википедија Србије или српских земаља... па баш због тога што је ово вики на српском језику ово се мора исправити. Мене су у пар наврата овде неки борци за правопис исто исправљали за зарезе уместо тачака и од тад тако пишем. Поздрав--Bozalegenda (разговор) 22:29, 12. фебруар 2017. (CET)