Разговор:Операција Олуја/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Pisen iz Hrvatske, nebih posebno htio komentirati clanak koji ispisan, nebi ga ni minjao, jer to sigurno nema smisla, ali kad se vec pise onda bi se clanak tribao drzati nekih cinjenica, a jedna od njih je, da Ante Gotovina nije bio zapovjednik Hrvatskih snaga, vec General-zbora (i tadasnji sef Generalstaba) Zvonimir Crvenko. General-pukovnik Ante Gotovina je zapovjedao snagama u sketoru "jug" a tadasnji general-pukovinik (danas umirovljen general zbora) Petar Stipetic u sektoru sjever. — Претходни непотписани коментар оставио је анонимни корисник 83.131.147.180 (разговор)

Откопана 161 жртва „Олује”

http://www.politika.rs/detaljno.php?nid=31595 чланак из „Политике“ од 16. јуна 2007. --Ђорђе Стакић (р) 22:14, 15. јун 2007. (CEST)[одговори]

Na današnji dan

Na glavno stranici špod rubrikom Na današnji dan piše da je hrvatska vojka ušla u RSK, zaštićenu UN-eovu zonu, te potjerala 70 000 Srba. Prvo, Oluja je legitimna akcija, njoj je legitimitet priznao čak i srpski predsjednik Tadić. to znači da je to bila legitimna akcija, nekoliko pojedinačnih bolesnih ubiojanja ne može ocrniti oslobodilačku akciju. Isto tako, HV nije ušla na teritorij druge države, to jest RSK. Ta država je ne postoji, nije priznata ni od jedne države svijeta (uključujući i tadašnju SRJ), nema prošlosti ni budućnosti. Drugo, Srbi nisu protjerani ngo sui dobrovoljno otišli, misleći da im nema budućnosti u sastavu slobodne i demokratske Republike Hrvatske. A ima je itekako, vraćju se na svoja ognjišta. RH je razvijenija od Srbije i Republike Srpske, nju priznaje svaka država svijeta. Da je istina što piše na glavnoj stranici bila bi genocidna tvorevina i ne bi bila ovako ugledna i bogata. I skinite to na sdanašnji da, mogli bi stavit:
  • HV počeo provoditi operaciju Oluja, koja je oslobodila Hrvatsku, obranila njezin suverenitet i teritorijalni integritet.

--Jolo Buki Original 20:21, 4. август 2007. (CEST)[одговори]

Joko Buki Original

Joko da nesto znas o ovome, i da imas i malo ljudskog dostojanstva nista od ovaga ne bi napisao. U RH se niko ne vraca jer misli da moze tu da zivi, vec da bi umro i bio sahranjen na preostalim neoskrnavljenim grobovima, gde mu pociva 5-6 generacija predaka. Dakle vracaju se starci, a od mladjih se niko ne vraca jer drzava Hrvatska pociva na genocidu, i cini sve da se znacajan broj Srba (koji vas je branio od Turaka, oslobodio od Austro-ugraske, oslobodio od nasledja NDH i Pavelica, i kojima ste ukinuli konstitutivnost povratkom ustaskih snaga na celo SR Hrvatske) nikada ne vrati, ne dozvoljava im da se zaposle, svakog ko dodje osude za ratne zlocine, prebijaju ih i unistavaju imovinu, neki izvrse "samoubojstva" pod sumnjivim okolnostima, etiketiraju kao agresore, ispoljavaju mrznju na svakom koraku, kuce u kojima su ziveli odavno su prodali po 10 puta nizoj ceni od trzisne, da bi bar nesto izvukli, oduzeto im je stanarsko pravo. Proces genocida i potunog ciscenja Srba iz Hrvatske zapoceo je jos u 2. svetskom ratu, a 1995. okoncan. Ostaje nejasno kako to Hrvatska ima pravo da se otcepi od SFRJ, a RSK nema pravo da se otcepi od RH, i RS od BiH. Dakle Oluja nije nista drugo nego GENOCID i nije dosla kao spontano oslobadjanje Hrvatske drzave, nego kao planirani akt genocida star onoliko koliko je staro postojanje Srba na tim prostorima, san koji ste uspeli da dosanjate 1995. i zbog kojeg ste i poceli rat! Hrvatskoj miran rasplet nikako nije odgovarao jer ne bi imala opravdanje za GENOCID i sada ne bi mogla tek tako da rehabilituje NDH, morala bi da klekne pred Jasenovcem, morala bi da prizna konstitutivnost Srbima kojih bi bilo 20%, koji bi imali pod-predsednika vlade i polovinu ministara (koji nisu ustaske marionete), kontrolisali bi 30% teritorije...To tudjmanu nikako nije odgovaralo, i krenuo je u rat.

— Претходни непотписани коментар оставио је анонимни корисник 91.143.217.107 (разговор) 18:31, 6. август 2008 (CET/CEST)

Ne znam puno, malo se zamaram prošlošću, samo znam ono što sam čuo na televiziji, pročitao u novinama ili (pogledao) na internetu. Znam da bar ja nisam ništa značajno radio 1995., a kamoli prije, barem u ovom životu. Što se ne vraćaju mladi njihov je problem. Svaka država počiva na genocidu, to je normalno, jer inače ne bi bila država (vlast je DRŽI, pritišće). U ratu teško da postoji demokracija, pa time i demokratski predsjednik. Svaki prvi predsjednik čija se zemlja stvarala u ratu zapravo je zločinac. I glavni grad najmoćnije sile svijeta SAD-a nazvan je po zločincu. George Washington je otimao teritorij i genocidno vršio ubijanja i protjerivanja Indijanaca i poslije Francuzi; i to je zločin! Pa je danas glavni grad po njemu nazvan! SAD je genocidna tvorevina, ako je Hrvatska i SAD je i Republika Srpska (nastala na groznom genocidu). Koja to država nije okrvavila ruke da uspostavi vlast? Svatko ima pravo otcjepiti i naseliti se, potrebna je samo volja i sposobnost da se odupre protivnicima. Narod i nacija su umjetne kategorije, u stvarnosti postoji vrsta Homo sapiens koja se dijeli po stvaranju glasova (jeziku) i stupnju prženja Sunca (bijelci, crnci, žuci). Pobjeđuje tko je u tom trenutku jači, tad je RH s pomagačima bila jača od RSK i pomagača. Točka, kraj. Samo znam ishode:
  • Hrvatska gospodarski razvijenija
  • ŠPORT: nogomet- Hrvatska 6., Srbija 40.; Hrvatska treća na svijetu 1998., peta u Europi 2008.; najveći poraz Hrvatske 4:1, najveći poraz Srbije 6:0 - košarka: Hrvatska pobijedila Iran 91:57, Srbija izgubila - rukomet: Hrvatska najtrofejnija reprezentacija svijeta (4 olimpijska zlata i jedna bronca), Srbija bezveze - vaterpolo: Hrvatska-Srbija 10:7, Srbija-Hrvatska 8:11

— Претходни непотписани коментар оставио је анонимни корисник 89.201.232.6 (разговор) 12:14, 11. новембар 2008 (CET/CEST)

Martić

Даме и господо Срби!

Погладајте овај документ. Команда Милана Мартића о Повлачењу због "неповољних услоба" . Толико о " масовном прогону Срба из векобних огњишта! "--Анто (разговор) 09:40, 1. октобар 2008. (CEST)[одговори]

Operacija Oluja je najmanje vojna operacija. To je zauzimanje teritorija na kojem nema značajne odbrane.

— Претходни непотписани коментар оставио је анонимни корисник 93.141.19.159 (разговор) 12:59, 6. март 2009 (CET/CEST)

Zaista

Treba biti umno bolestan pa biti Hrvat. pogotovu poput ovog Juko Bukija ili kako već... Stići će vas sve kazna kakvu niste mogli ni da sanjate. Npr. mozda vas NATO bombarduje ili izgubute koju svoju autonomnu pokrajinu, trolololo--89.216.229.127 (разговор) 12:02, 22. новембар 2009. (CET)[одговори]

  • Čovjek lijepo kaže:

"Pobjeđuje tko je u tom trenutku jači, tad je RH s pomagačima bila jača od RSK i pomagača. Točka, kraj. Samo znam ishode."

Iz toga se može zaključiti da neće praviti probleme kad se odnos snaga promjeni.

Drugi dio rečenice mi kazuje da ti slušaš Thompsona, a to nije umjetnik preporučljiv za razvijanje kvalitetne komunikacije. ;-)

— Претходни непотписани коментар оставио је анонимни корисник 174.34.141.36 (разговор) 18:07, 22. децембар 2009 (CET/CEST)

Зашто кажеш да је убијено 2.650 српских цивила?

Зашто рећи да је убијено 2.650 српских цивила када то није тачно? На евиденцији Веритаса налазе се имена 1.872 погинулих и несталих Срба из ове акције и послије ње, од чега 1.221 (65%) цивила, од којих су око три четвртине били старији од 60 година. Међу жртвама се налази 552  (30%) жена, од којих су око четири петине биле старије од 60 година. http://www.veritas.org.rs/e-veritas-03-08-2020-saopstenje-povodom-godisnjice-stradanja-srba-u-agresijihrvatske-vojske-na-rsk-u-avgustu-1995-godine/ Skr561 (разговор) 10:34, 19. март 2021. (CET)[одговори]

Napadi na srpske radare

Avionski napadi na Celavac i na onaj drugi (ne sjecam se kako se zove, iskreno) su izvrsili avioni HRZ, a ne NATO avijacija.

Датотеци на Остави која се користи на овој страници или њеној ставци на Википодацима недостаје дозвола за коришћење

Здраво! Следећој датотеци на Остави која се користи на овој страници или њеној ставци на Википодацима недостаје дозвола и може бити избрисана:

Више информација можете наћи на наведеној страници описа датотеке. —Community Tech bot (разговор) 05:54, 15. август 2022. (CEST)[одговори]