Разговор:Опера и театар Мадленијанум

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Исправке[уреди]

Ускоро шаљем писмо које сам добио од позоришта, поводом имена и осталих исправки које сам направио вођен тим саветима. Хвала. --БелиПисац ima reč 18:37, 17. новембар 2011. (CET)

Ma to što su oni nepismeni, nas se apsolutno ne tiče. Ime im je latinicom i nema međusamoglasničko J, dakle NIJE NA SRPSKOM. Žena po kojoj je teatar dobio ime, nije Srpkinja, dakle, ime joj je strano. Ako se piše ćirilicom, mora se transkribovati, a ako se transkribuje, mora imati međusamoglasničko J. Kraj priče. Nikakva pisma nikakvi bakrači. Ako se ne uvažavaju pisma vrhunskih lingvista, što bi se uvažavala pisma nekih tamo stranaca koji čak ni ne govore srpski? --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 20:57, 17. новембар 2011. (CET)
Након што ставим писмо које ми је послала ова опера, о њиховом званичном ставу и српском имену, ако заједница тако одлучи, тако ће и бити. Ако они кажу да је на српском Мадленианум, онда је тако. Иначе, Мадленианум се налази у Земуну, и сви они причају српски у земуну. Укључујући и Мадлену, која се зове Мадлена Јанковић Цептер, из породице Хорват, српкиња, као и Филип Цептер, иначе Милан Јанковић. Свако има право да своје позориште назове како жели, без да се ослања на било шта. Позориште може да се зове и ХХрз445'_РТ, иако то није правописно тачно. У сваком случају, заједница ће одлучити, не ти, не ја. --БелиПисац ima reč 13:46, 18. новембар 2011. (CET)
Ок. Онда су само неписмени. А о писмености Википедије не одлучује заједница. --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 13:52, 18. новембар 2011. (CET)
Слажем се, али заједница одлучује о томе како ће се звати чланак. А то је најбитније. --БелиПисац ima reč 14:10, 18. новембар 2011. (CET)
Нисам баш најсигурнија у то. Али, нема везе. Ако њима, као кући културе, не смета да имају неписмен назив, мени још мање. Само говори о томе ко су и шта су -- покондирене тикве. Што се мене тиче, врни назад, ако хоћеш. --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 14:16, 18. новембар 2011. (CET)
Не, прво ћу ставити писмо, па онда, ако се сви договоре. Хвала ти, поздрав! --БелиПисац ima reč 14:25, 18. новембар 2011. (CET)