Пређи на садржај

Разговор:Перун/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Први поднаслов

Откуд у старим словенским митским бићима караконџула? Реч је турска. Зашто руси немају слично биће? Поздрав. Petronije 01:46, 2 децембар 2005 (CET)

То биће (или шта год) постоји међу српским народом и због тога је смештено у шаблончић, као једно од "популарнијих", а то о`клен је стигло је друга ствар.

  • Примера ради има оних који тврде да је Кикимора неко руско биће, ал` ја не верујем да постоји биће које постоји да би таманило (морило) Кики бомбоне.--Црни Бомбардер!!! (†) 20:10, 2 децембар 2005 (CET)

Petronije 23:49, 3 децембар 2005 (CET) Сазнао сам да се ради о некој рашчупаној жени са црном главом и дугим ноктима која ноћу приђе намернику (обично на некој раскрсници) и узјаше га и тако га мори док не закукуричу петлови. Несрећник болује три дана и онда дође себи. То биће је фенотипски приказано у нашем филму "Лептирица" из 1970. или 1971. године. Сличан случај је имао и Глишић у Глави шећера. Да не гњавим даље, ово је ипак разговор о Перуну. Споменик истоме налази се испред улаза у Историјски архив града Београда. Сачинио га је вајар Матија Вуковић. Поздрав.