Разговор:Пријевор (Дубровник)

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Први поднаслов[уреди извор]

Zapaljene su i popljačkane tamošnje kuće, ali su većinom obnovljene. За ово је потребна референца. И треба рећи колико је кућа запаљено (да ли све или 3 куће, није исто). Ако се не дода референца за недељу дана обрисаћу спорну реченицу --Јован Вуковић (р) 14:46, 13. јун 2007. (CEST)


Прво термин хрватски рат видим први пут или је рат у Хрватској или је домовински рат каго га зову Хрвати. Друго црква је у Пријевору на риви или није у Пријевору на риви, а никако Пријевор на риви деломично обухата и цркву --Drazetad 15:19, 13. јун 2007. (CEST)

Djelomično je, jer je dijelom u Rožatu! Točno je na granici! Što se pljačkanja tiče, opsada Dubrovnika je neosporivana. Škola u blizini i danas je neobnovljena. Neke su kuće zapaljene, a neke samo popljačkane. Ali da jesu spaljene, jasno je! U Mokošici je bio četnički štab, a Mokošica je odmah do Prijevora. I kako ćeš naći izvor? To je malo mjesto. Valjda će u izvoru pisati opširnije:

"Popaljeno je i popljačkano šire područje Dubrovnika (Rijeke dubrovačke)?!

JOLO (AUTOR ČLANKA) --89.172.65.126 18:04, 13. јун 2007. (CEST)

  • Што се тиче рата, да треба изменити, код нас се ретко назива онако. Што се тиче цркве ок. Што се тиче пљачкања нико не оспорава опсаду дубровника, али за такве тврдње би ттребало давати референце. То што је штаб у близини и остало није доказ. Ако јесте стварно пљачкано онда то треба да стоји у енциклопедији, али треба навести неки извор који то потврђује --Јован Вуковић (р) 19:20, 13. јун 2007. (CEST)

Уклоњени део[уреди извор]

Због рата измена а и расправе на нивоу која је укључила коментаре попут

ja sam vam dokaz

zar na slici pred nosom ne vidite srušenu kuću, koliki vam je IQ?

ovo nije snimano u ratu ; gdje je drugo kuća mogla stradat nego u ratu? - slika je najbolja referenca

pa zar se ne vidi da je zapaljeno (sami zidovi), isepisano i da nema ništa unutra?

где се срећу демагогија, непримерени коментари, позиви на шпекулације — а то све није Википедија.

Понајвише због тога што су те две реченице једине које alla in medias res уводе ратну тематику у чланак, желим неки релевантан извор (могу и извори) који би уклоњени део у целости поткрепили. Не спорим да је овоме место у чланку у одређеном контексту, али како је било написано, ни сам претходни контекст није био јасан. Да ли су јединице ЈНА палиле и пљачкале (референца?), да ли је то било у склопу ратних дејстава тј. да ли су куће биле пуне ненаоружаних људи који тек као да су са хавајсих острва дошли и не би ни мрава згазили или су можда и они провоцирали онога ко их је напао (опет потврда да је то била ЈНА). На крају шта је било са тим јединицама, да ли је било судског процеса тј. да ли постоји икакав траг да су стварно они радили тако нешто, ако се поставља могућност да јесу.CClef.svg Михајло [ talk ] 16:55, 1. јун 2008. (CEST)

Odbijanje ispravaka netzočnih navoda[уреди извор]

Prijevor (Dubrovnik)

Pa zar ne vidiš kuću pred nosom spaljenu???

No, svejedno, još dokaza ne će škoditi:

http://img141.imageshack.us/img141/9504/ljetnikovacguceticzbutegalazar.jpg

- ovo je snimano u Prijevoru

http://www.dubrovacki-vjesnik.hr/index.php?link=showNews&ID=8935&PHPSESSID=c282698b913514cc5b1f602fcb132d94

- Prijevor je u Rijeci dubrovačkoj, odmah do već prvi dan prvo napadnutog Komolca

- gađalo se s Golubova kamena, baš poviše Rijeke dubrovačke u čijem je srcu Prijevor

http://s1.pticica.com/pticica/foto/0000361052_l_0_wp7gu4.jpg (Golubov kamen)

http://www.google.hr/search?hl=hr&q=Golubov+kamen&meta=

Što hoćeš?

Ruđer Bošković, Ivan Gundulić, Ivo Vojnović i drugi DUBROVČANI, besramno svojatani na ovoj neenciklopediji, su Dubrovčani i ništa drugo! To što je Vojnović bio član Srpske kraljevske akademije ne mijenja stanje, splitski znanstvenik Miroslav Radman član je instituta u SAD-u i Francuske akademije znanosti, pa opet nikome ne pada na pamet nazvati ga Amerikancem ili Francuzom.— Претходни непотписани коментар оставио је корисник 78.3.42.92 (разговордоприноси)