Разговор:Савет Европе

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Први поднаслов[уреди]

Хоћемо тамо амо да мењамо измене??? Сукоб измена је кад двоје истовремено мељају исти текст. Савет Европе није Савет Европске уније.--Vl 08:01, 6. август 2006. (CEST) Европски савет (ен. European Council) је заправо Савет Европске уније. Иста ствар само терминологија dva превода на српски језик.--Vl 08:18, 6. август 2006. (CEST)

СЕ и ЕУ[уреди]

Што се тиче ЕУ треба обратити пажњу на следеће:

И поред тога што је организација наднационалног и европског карактера, Савет Европе не припада институцијама Европске уније, ниje Савет Европске уније (енг. Council of the European Union). Чланство у Савету Европе није условљено чланством у Европској унији. Али су све чланице Европске уније истовремено чланице Савета Европе и Европска конвенција о људским правима се неформално рачуна као саставни део уговора о Европској унији. У актуелном Европском уставу се у члану 7 спомиње Европска конвенција о људским правима као саставни део тог устава. (Ратификација устава је одбијена у Француској и Холандији.)

--Vl 08:46, 6. август 2006. (CEST)

Хвала на формалној корекцији. У издању нацрта од 18.Јула 2003 је то био члан 7. Сада је члан 9. --Vl 02:47, 10. август 2006. (CEST)