Разговор:Фурланија-Јулијска крајина

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Ime ovom članku trebalo bi promeniti u Friuli-Julijska Venecija jer je to uobičajeni naziv kod nas ili bar staviti preusmerenje.--Grofazzo 01:17, 26. август 2007. (CEST)Грофе, у Малој Просветиној енциклопедији главна одредница је Фурланија-Јулијска крајина, а тек потом, ситнијим словима пише Фриули (иако треба Фријули) - Јулијска Венеција.

--делија 01:22, 26. август 2007. (CEST)


Kakve veze to ima? To je zastareo naziv. Kada ga ukucam na guglu dobijem par pogodaka. I na engleskoj, ruskoj, bugarskoj wiki i mnogim drugim članak se zove Fruili-Julijska Venecija.--Grofazzo 01:26, 26. август 2007. (CEST)Ово ти је цитат из Клајновог Речника језичких недоумица:

Фурланија, фурлански; становник је Фурлан, ж. Фурланка.

Сувишно је употребљавати италијански назив Фријули (Friuli).

--делија 01:39, 26. август 2007. (CEST)


Sva savremena ustavnopravna literatura koja se bavi problematikom specijalnog statusa i teritorijalne autonomije ove italijanske pokrajine transkribuje je isključivo u varijanti Fruili-Julijska Venecija.--Grofazzo 01:49, 26. август 2007. (CEST)


Сва савремена средства информисања, српска енциклопедистика те српски лингвисти иду искључиво са варијантом Фурланија-Јулијска крајина.

Јеби га, горе ти је аргумент био број погодака на Гуглу, а сада су ти кључни аргументи у правним књигама. Осим тога, уставноправни писци не могу прописивати правопис.

--делија 02:00, 26. август 2007. (CEST)

Kakva bre sredstva informisanja pominješ? pa ti verujem nisi do veceras ni cuo za ovo pokrajinu, a ovamo mi nesto pridikujes kako je ispravna transkripcija, begaj bre ti i tvoj pravopis nisi upucen i dovoljno kompetentan.--Grofazzo 02:07, 26. август 2007. (CEST)Ти си, Грофе, морон. И не испоручуј ми више, молим те, твоја правничка "ја-знам-све" срања. А видим да ти је понестало аргумената, па си се разобадао као млади јунац на испаши. Него, правопис у шаке, па научи нешто. Ако си способан за то.

--делија 02:18, 26. август 2007. (CEST)


Eto vidis kad ponestanu argumenti posežeš za uvredama. Ja se ipak neću spustiti na tvoj nivo konverzacije. Jadno i bedno šta si sebi dopustio, zaista.--Grofazzo 02:24, 26. август 2007. (CEST)