Разговор:Хладно пиво

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Исправке[уреди]

Не треба сваку ствар која је међу наводницима свављати и закошеним словима, штавише већину не треба кад већ имаш наводнике. --Дарко Максимовић 20:30, 15. октобар 2007. (CEST)

Помало не могу да вјерујем да ми неко у двадесетом вијеку, након већ неколико година постојања википедије, исправља ијекавицу у екавицу, и то очигледно дугогодишњи члан (црни бомбардер). --Дарко Максимовић 20:30, 15. октобар 2007. (CEST)

И задње, нема потребе за обиљем линкова, уколико нису релевантни. Тако, у овом чланку нема потребе линковати се на „прољеће“, „јесен“, „март“, итд. То кажи и википолитика или већ неки одјељак упутстава википедије. --Дарко Максимовић 20:30, 15. октобар 2007. (CEST)

0.Нема потребе за љутњом,нисам ништа шело слиоми.

  1. Мени је тако лепше и логичније.Ствар укуса.
  2. Век је XXI,барем овде где сам ја.Текст је писан неким миксом ијекавице(има њемачког,прољећа,послије...) и екавице(а има и следеће(колико знам требало би слиједеће или тако некако)које је и даље ту) и зато и само зато сам све пребацио на екавицу,пошто се стицао утисак да је текст састављан из више делова.Дакле урадио сам то из чисте хомогености чланка,јер не баратам ијекавицом толико добро(тј. уопште).Што се самог правила тиче,за њега знам и неколико пута када сам налетао на такав тип измена,враћао сам их(у ком год смеру да су ишле).
ОК, драго ми је да се слажемо. Што се тиче дјелимичне екавице, то је зато што ја живим у Београду, па и поред тога што користим ијекавицу, увуче се по која екавштина у језик, па као што ти кажеш "погреши човјек". Али велика већина је била у ијекавици, тако да је било логичније да си промијенио ту једну или двије ријечи на ијекавицу него обрнуто. --Дарко Максимовић 18:00, 16. октобар 2007. (CEST)
  1. Ја (лично) мислим да треба везивати речи ка чланцима без обзира на његову тематику,јер је то једна од поенти пројекта под број један,а под број два нико од нас или од оних који читају није као коњ с` оним на очима да гледа само испред себе тј. да га занима само једна ствар.Ако неко мисли другачије ОК,а шта пише у Википолитици,немам појма и искрен да будем,нешто ме и не занима.
Наш превод не постоји, али ево на шта сам мислио (ископирано са енглеске википедије, из подсекције "overlinking"):
There are links to articles that are not likely to exist or if they did would have little significance in the context of the article --Дарко Максимовић 18:00, 16. октобар 2007. (CEST)

Толико од мене,ако је шта остало нејасно... Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 01:06, 16. октобар 2007. (CEST)

А` да,пребацио сам везу испред Еда Мајке из босански(веза ка БиХ) у хрватски(веза ка Хрватској), јер је човек или хрватски(по томе где ради) или бошњачки(по националности),а никако босански.Такође сам избацио помињање кантрија у вези Побједе, јер се већ на ГАДу дотични стил појављује у песми (која се,гле чуда) зове „Country(will the circle be unbroken)“. Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 01:15, 16. октобар 2007. (CEST)

ОК. Ја сам ставио да је босански зато што не пратим толико гдје ко живи, а знам да је живио и у Тузли, и у Брчком, чуо сам да је живио и у Хрватској, али нисам похватао гдје му је тренутно боравиште нити које држављанство има. Нека остане тако ако ти тако кажеш. --Дарко Максимовић 18:00, 16. октобар 2007. (CEST)

Драго ми је да смо се разјаснили.(As I said,не баратам ијекавицом,па ми је ово било лакше,пошто су ми неке конструкције упале у очи,термин Скопје,као и тај случај да једно испод другог(два различита пасуса) стоји Послиједње и Следеће,па сам стек`о утисак да су поједини делови преузети са неког другог места и заједнички укључени.)

Оно што мени није јасно је,како им се бре зове то село?

  • Гајниц или Гајнице или Гајница?

Судећи по неком сајту у питању је Гајнице,али судећи по њиховом албуму дође или Гајниц или Гајница,дакле,што би рек`о Зијах Соколовић пре скоро две банке:

„Тко је у праву?”

Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 06:59, 17. октобар 2007. (CEST)


Гајнице. А генитив је (кога, чега - Гајница).

--217.23.196.3 08:17, 17. октобар 2007. (CEST)

  • Добро,ако ти тако кажеш.Мени и даље звучи као генитив од Гајниц или Гајница,но добро де. Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 12:50, 17. октобар 2007. (CEST)

Па и од Гајнице је генитив Гајница, како већ човек лепо рече. Осим тога на Википедији-на-језику-који-се-говори-у-западним-покрајинама се помиње бејзбол клуб Гајнице. -- Обрадовић Горан (разговор) 18:56, 17. октобар 2007. (CEST)

Добро,добро,аман...само сам рек`о да ми не звучи тако.Ништа више,ништа мање.А о том песку за играње...Never a frown with Gordon Broown. Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 05:58, 18. октобар 2007. (CEST)


Неке ствари ми формално нису јасне.Тј. није ми јасна ова измена.Мислим ОК цела та прича да ја претерујем са везама које нису битне стоји,али штос је у томе што су тевез постојале и пре мог уплива у сам чланак.

Па то је чист доказ да ја немам ништа против тебе, него стојим иза тога да не треба да се претјерује са линковима. Конкретно та промјена је поправила _моје_ претјеривање са линковима. А оно се десило зато што сам ја од раније некако стекао утисак да је на википедији неки „стандард“, тако да га назовем, да се сви датуми облика „тај и тај дан тог и тог мјесеца“ и све године стављају као линкови, али на истој оној страници коју сам цитирао горе сам прочитао да за тим нема потребе осим ако, опет, тамо не стоји нешто занимљиво за овај чланак, или ако то нису неке битне године или године које започињу неки период субјекта о коме се тренутно говори у чланку. Схвативши то на тај начин, смањио сам број веза којем сам убацио, јер се чланак дословно плавио од линкова. --Дарко Максимовић 16:12, 18. октобар 2007. (CEST)

Исто тако ми није јасно (не зашто не затвараш зубну пасту, то већ знам) како ја претерујем са везама које нису важне,а прављење линка на Томислав Рамљак односно на Основна школа Томислав Рамљак (Тузла) није претеривање.

Морам да признам да не разумијем ово за зубну пасту, али што се тиче основне школе Томислав Рамљак, мислим да је то релевантно пошто је пјевач и фронтмен групе ишао у ту основну школу. Ако то не треба да стоји као линк, не знам зашто би онда стојао Загреб као линк, кад сви знају шта је и гдје је Загреб, или линк ка Забрањеном пушењу. Колико се сјећам неко је обрисао линк ка тој школи са овог чланка, а ја га нисам вратио јер нисам сигуран да ли школа и даље има исто име. --Дарко Максимовић 16:12, 18. октобар 2007. (CEST)

Знам да опет грешим као за Гајниц`,ијекавицу,везе итд исл итр,ал` шта ћеш,погреши човек... Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 05:58, 18. октобар 2007. (CEST)


И ја мислим да није потребна веза основна школа Томислав Римљак. А зубна паста је невезан цитат из једне од најпознатијих песама овог бенда :) -- Обрадовић Горан (разговор) 17:09, 18. октобар 2007. (CEST)