Разговор:Хришћанска адвентистичка црква

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Први поднаслов[уреди]

Треба све малим словом, а ја не могу да преименујем. -- Bojan  Razgovor  09:22, 30. март 2009. (CEST)

Naveli ste da adventisti sedmog dana ocekuju skori Hristov dolazak na zemlju kada ce suditi i zivima i mrtvima po njihovim zaslugama i da se po tome razlikuju od drugih hriscana koji, takodje, veruju u drugi Hristov dolazak. Mozete li to detaljnije da objasnite? U cemu se tacno sastoje razlike u verovanjima adventista semog dana i ostalih hriscana, kako u pogledu drugog Hristovog dolaska, tako i u pogledu ostalih verovanja. Da li je tacno da ova verska zajednica negira besmrtnost duse? Hvala na odgovorima. Izvinjavam se zbog koriscenja latinicnog titla, ali, uistinu, ne umem da koristim cirilicni, a zelim ucestvovati u diskusiji. Zahvaljujem. — Претходни непотписани коментар оставио/ла је ‎79.175.93.122 (разговордоприноси) 23:58, 31. јануар 2012. (CET/CEST)

Jel priznata Hrišćanska adventistička crkva? -- Velimir Ivanovic Razgovor 17:50, 29. март 2012. (CEST)

Хришћанска адвентистичка црква је призната и регистрована као црква.

Што се тиче другог Христовог доласка разлика се пре свега односи у оном делу судити и живима и мртвима. Питање суда на крају времена повезано је са стањем човека након смрти. Стварањем човека од праха земањског Бог је у њега удахнуо Дух (или Дах) животни и човек је постао душа жива (1.Мој.2,7). Човек је дакле спој Духа Божјег и тела. Само је Бог бесмртан. Човекова „бесмртност“ је условна (1.Мој.2,17). Уништавањем тела дах се враћа Богу који га је дао и човек (душа жива) престаје да постоји. На крају времена, приликом другог Христовог доласка, Бог ће васкрснути све који су икада живели а они који су веровали у Христа добиће вечни живот. Марко Јовановић (разговор) 17:37, 29. јун 2012. (CEST)

Да ли би неко хтео да ми објасни због чека је неутралност овог чланка оспорена? Нигде ме могу да пронађем ову информацију.
Марко Јовановић (разговор) 18:24, 1. јул 2012. (CEST)

„Citajuci ovaj tekst osecam kao da ce biti smaka sveta i drugog dolaska.”

Odavde --ノワックウォッチメン 18:39, 1. јул 2012. (CEST)

Садржај чланка[уреди]

Овај чланак захтева поуздане рецензиране изворе како би се тема чланка представила квалитетно и објективно. Препорука је да то буду извори доступни на сајту GoogleBooks. Погледајте Википедија:Навођење извора--Autobot (разговор) 08:33, 17. октобар 2013. (CEST)