Разговор:Черновци

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Први поднаслов[уреди извор]

На српском се овај град зове Черновци, тако се помиње и у историји и у литератури, те стога тако треба да гласи и наслов српског чланка. Сорабино (разговор) 18:03, 9. јул 2016. (CEST)[одговори]

У реду. Ant83 (разговор) 23:23, 25. јануар 2023. (CET)[одговори]

Овај чланак треба преименовати у "Черновице", јер је то традиционални српски назив, проистекао из "Митрополије у Черновицама", која је била чувена у време Хабзбуршког царства и где су се школовале многе српске владике. Мислим да се овде треба поштовати исто правило српском назива као за друга верска места од значаја за Српску цркву која су у иностранству - нпр. Хиландар, Сентандреја и сл.

Погледати текстове:

Ant83 (разговор) 23:23, 25. јануар 2023. (CET)[одговори]

Овај чланак треба преименовати у "Черновице", јер је то традиционални српски назив, проистекао из "Митрополије у Черновицама", која је била чувена у време Хабзбуршког царства и где су се школовале многе српске владике. Мислим да се овде треба поштовати исто правило српском назива као за друга верска места од значаја за Српску цркву која су у иностранству - нпр. Хиландар, Сентандреја и сл. На овај начин се, такође, избегава могућа расправа између руског и украјинског облика имена града.

Погледати текстове: