Разговор:Шабан Шаулић

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Први поднаслов[уреди]

На енглеској вики пише да је рођен у Шапцу.--Раде Награисаловић 16:50, 20. октобар 2007. (CEST)

А на немачкоj вики пише да он има кућу у Вашингтону. Bogorm (разговор) 11:17, 26. новембар 2009. (CET)

Datum rodjenja[уреди]

Saban je rodjen 6 septembra, a ne maja! Poz— Претходни непотписани коментар оставио/ла је Jerrom90 (разговордоприноси)

Ванбрачни син[уреди]

Из онога што сам прочитао, постојање ванбрачног сина није спорно.— WR 18:34, 25. фебруар 2019. (CET)

Ма какав ванбрачни син, то је писање таблоида. Нигде нисам видео да Шабан прича како има 4 деце. Ево ако има, убаците. До тада ја ћу враћати.--Soundwaweserb (разговор) 18:39, 25. фебруар 2019. (CET)
Хм, у Блицу су написали да му је плаћао алиментацију до 18 године и чак су цитирали неку његову изјаву од прије 4 године у којој говори о ванбрачном сину. Прочитај последња два пасуса у том чланку.— WR 18:50, 25. фебруар 2019. (CET)
У том истом чланку се наводи следеће,

„nikada nisam ni uradio test da dokažem da li je on zaista moj sin”

То су све шпекулације, да ли треба веровати таблоидима. Ради се о осетљивој ствари, не бих без чврстих доказа убацивао тако нешто, зато враћам. То је разлог. Оно што је сигурно и званично, Шабан је имао троје деце Санелу, Илду и Михајла.--Soundwaweserb (разговор) 19:00, 25. фебруар 2019. (CET)
Ја нећу инсистирати да то буде у чланку, али и даље мислим да се ради спорном питању које треба расправити како не би имали сталне ратове измјенама.— WR 19:12, 25. фебруар 2019. (CET)
Очигледно на томе инсистирају новајлије или уредници без искуства, бар до сада. Није проблем да се закључа чланак, уколико се настави убацивање. Ако постоји снимак, интервју или слично где то спомиње, не смета наравно, али позивати се само на таблоид по мени то није у реду.--Soundwaweserb (разговор) 19:21, 25. фебруар 2019. (CET)

Све што је спорно треба да се наведе као такво. Поред реченице да је имао троје дјеце, треба додати да постоје наводи да је имао четврто дијете и цитирати његову изјаву у којој каже да никад није урадио тест да би то доказао. Све то, уз изворе, треба да стоји у чланку. -- Vux33 (разговор) 07:48, 26. фебруар 2019. (CET)

Нема од тога ништа Вукс. Ако неко има искуства са биографијама, онда сам то ја и савршено добро знам да се морају уносити само тачне информације и проверени извори код осетљивих ствари. Таблоиди нису мерило за Википедију и она не функционише тако на бази полуинформација. Шабан Шаулић је важна личност за Србију у свету музике, естраде и забаве, те је потребно бити посебно обазрив, само тачне и проверене информације уносити. Ништа више ни мање осим истине.--Soundwaweserb (разговор) 13:24, 26. фебруар 2019. (CET)
Роберт јесте био Шабанов син, а сам Шабан и његова супруга Гордана су то потврдили у више наврата. А и не би се сложио са тиме да само таблоиди пишу о томе, ево и Вечерње новости (које су далеко од таблоида) пишу о томе. Тако да не видим ништа спорно у овоме.--Umetnik25 (разговор) 17:48, 27. фебруар 2019. (CET)

Откључајте чланак, макар за регистроване кориснике. Хоћу да допуним чланак о Шабану.--Umetnik25 (разговор) 17:49, 27. фебруар 2019. (CET)

Спорно је итекако. Не знамо и даље да ли је то његов ванбрачни син, нигде Шабан Шаулић није причао о њему. Ако постоји снимак где говори о томе или озбиљан интервју, променићу мишљење о овом питању. То што си ти навео Umetnik25 је чланак који и даље оставља места за нагађања. Углавном, ако остали желе да се то убаци без да смо 100 посто сигурни у тачност податка, одустајем од овога чланка па радите шта хоћете.--Soundwaweserb (разговор) 18:37, 27. фебруар 2019. (CET)