Разговор:Buba bombarder

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Први поднаслов[уреди извор]

Članak govori o jednoj vrsti, kako sam ja razumeo početak članka. Slike u članku nisu slike te vrste već srodnih — dakle, obrisao sam ih. Dalje, u anatomiji insekata ne postoje nikakve komore za sagorevanje, ventili i slične mehaničke naprave. Svaka analogija tog tipa smatra se per se ličnim stavom, ili stavom koji naginje objašnjenjima na osnovu politike inteligentnog dizajna. Da ne pominjem „posebne" materije koje imena nemaju! Stoga sam obrisao i takve opise reakcija i sve što je nenaučno. Međuviki poveznice sam uputio na članke o toj vrsti (Brachinus crepitans) a ne na članke o celoj potfamiliji. Dalje, ako neko želi da iznosi nenaučne tvrdnje pristalica inteligentnog dizajna, onda bi bilo lepo da se sa engleskog članka prevede čitav pasus, sa sve završnim zaključcima o tome, kako je opisana evolucija u okviru ove grupe i kako su svi dosadašnji opisi ovih insekata od strane kreacionista bili prepuni grešaka. uradiću revert, sve dok ne vidim značajno poboljšanje članka, sa encikopedijskim sadržajem i bez POV. --Wlodzimierz (разговор) 06:58, 17. јануар 2009. (CET)[одговори]

Članak preuređen, govori o vrsti buba od kojih ima nekoliko podvrsta. Slike koje su sada u članku su u redu. Izrazi koji nisu bili "prihvatljivi" sam odstranio. Dio koji govori o kreacionisičkim stavovima sam uključio jer je ovo enciklopedijski članak a ne članak koji zastupa samo evolicijske stavove. Smatram da je sada ok.

Inače hvala na prethodnim sugestijama, jer je članak sada mnogo bolji. Dopune su dobro došle. --Korisnik:Zelengora (razgovor) 23:02, 17.1.2009 (CET)