Разговор о Википедији:Гласање/Измена правила о гласању за добре и сјајне чланке

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Шта кажете да разбијемо гласање на подстране? 項 Михајло [ talk ] 20:06, 14. април 2009. (CEST)

У ствари, шта питам... ће га направим. 項 Михајло [ talk ] 20:12, 14. април 2009. (CEST)
Миксајло, што бре компликујеш ствари? Врати ово на онако како је било да се све види лепо. Како човек да гласа ако се не разуме у ове скаламерије које ти овде постављаш? Довољно си искомпликовао делећи једно гласање на четири стране које треба да се јуре по Њикипедији...--ЈагодаGaim.svg испеци па реци 21:29, 15. април 2009. (CEST)

Добро је овако. Мања вероватноћа сукобљених измена, мањи удар на сервер. 項 Михајло [ talk ] 21:35, 15. април 2009. (CEST)

Крај[уреди]

Гласање се данас затвара. Сви предлози, за које је дато макар 70% гласова за би требало да буду усвојени. Само се питам да ли да и уздржане рачунам у укупан број. 項 Михајло [ talk ] 14:48, 21. април 2009. (CEST)

Па то би требало негде да пише да ли се узимају или не узимају у обзир уздржани гласови. Ја сам за то да се не узимају, јер у суштини то су гласови против, ал ипак треба видети да ли има неко већ написано правило о томе. --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 15:15, 21. април 2009. (CEST)

Заправо, каква су правила сада, требало би рачунати и уздржане као гласове, што ће рећи да умањују проценат и онима ЗА и онима ПРОТИВ, с тим што правило наглашава да ЗА треба да достигне одређену квоту а не ПРОТИВ, те ће на њему да се заломи. Нисам нашао пример гласања код кога се накупио оволики број уздржаних тако да ни са те стране нема трага како се то одигравало у прошлости. :) 項 Михајло [ talk ] 16:55, 21. април 2009. (CEST)

Колико ја знам, увек су се рачунали и ти уздржани. А баш због тога што ЗА треба да достигне одређену квоту, ти неутрални су у стварти исто као и против, јер спадају у ТОТАЛ гласача. Зато сам ја против, и то не само сада, него одувек била. Сећам се да смо једном и гласали да се то више тако не ради, али гласање (наравно) није успело, и све је остало исто. Ако нисте ништа у ових годину дана мењали по том питању, онда је остало исто. Рачунају се и наутрални.--ЈагодаGaim.svg испеци па реци 16:58, 21. април 2009. (CEST)