Разговор о шаблону:Ликови из Симпсонових

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Nisam siguran o imenima likove[уреди]

Ćao svima. Nisam siguran što se tiče imena ovih svi likova. Ako ima jednog ljubitelja ove serije neka promeni svih imena koji ni su taćno napisane na ovom šablonu. Hvala mu puno. Poz. -- MarkoMartinović 18:45, 10. april 2007 (CEST)

Трепко[уреди]

Хеј, где је Трепко, не може без Трепка :) -- Обрадовић Горан (разговор) 20:20, 10. април 2007. (CEST)Слажем се. Али ко оно беше Трепко? Хеби га, кречана ради . . .

--делија 21:20, 10. април 2007. (CEST)

Блинки, односно "Трепко" (?!) је она вишеочна риба која живи у водама Спрингфилда и која је јадна таква због СНПП-а. Све у свему, волео бих да видим званичне преводе овде, односно оне који се јављају у самој серији која се пуштала код нас. --Φ ί λ ι π π ο ς | 22:47, 10. април 2007. (CEST)

Троока, не вишеочна - мада се Трепко дигао из мртвих пар пута, имао је само три ока ;). --Бране Јовановић, ДГзС <~> 22:50, 10. април 2007. (CEST)


А, да, сад се сећам!

Колико је мени познато, у Србији ексклузивно право на емитовање Симпсонових има Пинк ТВ па би се требало ослонити на Пинкове преводе неких имена (не мислим овде на транскрипцију). Ако ме памћење не вара (из Пожаревца сам се одселио пре шест година, а овде у БЛ преко кабловске мреже добијам само "хрватске Симпсонове"), Santa's Little Helper је преведен као Мали Помоћник Божић Бате, Sideshow Mel је био, чини ми се, Помоћник Мел . . . Може ли неко да пронађе поуздан списак ликова из Симпсонових у српској редакцији, односно српску варијанту имена ликова из Симпсонових? Опет понављам, овде мислим да превод неких имена (који може бити и овакав и онакав), док транскрипција има нека чвршћа правила тако да није баш паметно превише се ослањати на транскрипционе ескападе Пинкових преводилаца.

--делија 23:04, 10. април 2007. (CEST)

Трепко јесте званичан превод. И помоћници Мел и Боб. За кера не бих знао. Иначе, интересантно је питање ко ће сада имати ексклузивно право, пошто је Фокс добио националну фреквенцију. Забавно :) -- Обрадовић Горан (разговор) 00:59, 11. април 2007. (CEST)

Редуковање[уреди]

Горане, будући да си ти тако ентузијастичан за овај шаблон, не би било згорег да му направиш оно сакриј, тренутно је по површини велики колико и сви постојећи чланци на ову тему :))) --¡¿Кале?! 01:10, 11. април 2007. (CEST)