Срђан Амиџић

С Википедије, слободне енциклопедије
Срђан Амиџић
Пуно имеСрђан Амиџић
Датум рођења(1980-12-26)26. децембар 1980.(40 год.)
Место рођењаБањалука,
  СФРЈ
Политичка странкаСавез независних социјалдемократа

Срђан Амиџић (Бањалука, СФРЈ, 26. децембар 1980) српски је политичар, функционер Савеза независних социјалдемократа (СНСД), актуелни одборник у скупштини општине Бања Лука, бивши посланик скупштине Републике Српске, дипломирани економиста и заменик градоначелника Бања Луке.

Биографија[уреди | уреди извор]

Заменик градоначелника Бање Луке, Срђан Амиџић рођен је 26. децембра 1980. године у Бањој Луци, где је дипломирао на Економском факултету 2004. године на одсеку Пословна економија. Звање магистра стекао је 2008. године на Економском факултету у Београду на тему Тржиште рада Босне и Херцеговине и мјере за смањење незапослености, а докторску тезу одбранио је 2011. године на Економском факултету Универзитета у Бањој Луци.

У звање доцента изабран је за ужу научну област Теоријска економија на Економском факултету Универзитета у Бањој Луци 2012. године.

Радио је на више пројеката Института економских наука Економског факултета Универзитета у Бањој Луци. Учествовао је у научно-истраживачким пројектима, у својству координатора пројекта и аутор је више научних чланака из области финансија.

Биран је за народног посланика у деветом сазиву Народне скупштине Републике Српске за период 2014—2018. године. Ожењен је и отац двоје дјеце. [1]

Види још[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Срђан Амиџић”. Приступљено 27. 7. 2020.