Татјана Ђорђевић

Из Википедије, слободне енциклопедије
Татјана Ђорђевић

Cica stil052.jpg

Подаци
Пуно име Татјана Ђорђевић
Датум рођења 3. март 1985.
Место рођења Београд (СР Србија, Социјалистичка Федеративна Република Југославија СФРЈ)
Друга имена Цица
Активни период 2004—данас
Жанр Рок
Занимање Певачица

Татјана Ђорђевић - Цица (Београд, 3. марта 1985) је српска певачица рок музике. Широј јавности најбоље позната као учесник емисије Идол и као певачица београдског рок бенда Стрип.

Почеци[уреди]

Татјана је почела да се бави музиком још као дете, са тринаест година је учествовала и победила на дечјем фестивалу „Деца певају хитове“ 1998. године. Године 2000. осваја друго место на фестивалу „Први глас Југославије“ са песмом „Зајди, зајди“, с којом 2001. осваја друго место на такмичењу „Први глас Србије“.

Године 2002. учествује у популарној дечјој музичкој емисији „Бајоне Експрес“ где је са песмом „Ти само буди довољно далеко“ постаје хит недеље, а потом и хит месеца октобра. На крају године Цица је постала хит године заједно са свом децом победницима хита месеца. Годину дана касније Татјана оснива свој први бенд „Забрањена зона“ и учествује на такмичењу „Рок инвазија београдских гимназија“. Татјана осваја награду за најбољи вокал, док бенд осваја друго место. Током 2003. и 2004. Цица учествује у емисији „Идол“ где пролази у финале. По завршетку серијала одлази на турнеју са осталим финалистима.

После турнеје, уседила је сарадња са Мирком и Снежаном Вукомановић који су аутори песме „Ко је крив“ са којом је Татјана учествовала на фестивалу „Беовизија“[1] и „Еуроп(ј)есма“.[2] Од 2006. године Татјана је чланица београдске рок групе „Стрип“ када је и снимљен спот за песму „Ђука“ у коме је први пут представљена јавности као певачица те групе. Убрзо затим Цица почиње снимање свог првог студијског албума, а другог групе „Стрип“ под називом „Психомеханичар“ са кога су до сада издата два сингла, „Психомеханичар“ и „Штиклом у чело.“

Референце[уреди]

  1. Беовизија 05., Приступљено 25. 4. 2013.
  2. Еуроп(ј)есма 05., Приступљено 25. 4. 2013.

Спољашње везе[уреди]