Татјана Ђорђевић

Из Википедије, слободне енциклопедије
Татјана Ђорђевић
Cica stil052.jpg
Татјана Ђорђевић
Основне информације
Пуно име Татјана Ђорђевић
Друга имена Цица
Датум рођења (1985-03-03)3. март 1985.(33 год.)
Место рођења Београд
СР Србија, Социјалистичка Федеративна Република Југославија СФРЈ
Активни период 2004—данас
Занимање певачица
Жанр(ови) рок

Татјана Ђорђевић - Цица (Београд, 3. марта 1985) је српска певачица рок музике. Широј јавности најбоље позната као учесник емисије Идол и као певачица београдског рок бенда Стрип.

Почеци[уреди]

Татјана је почела да се бави музиком још као дете, са тринаест година је учествовала и победила на дечјем фестивалу „Деца певају хитове“ 1998. године. Године 2000. осваја друго место на фестивалу „Први глас Југославије“ са песмом „Зајди, зајди“, с којом 2001. осваја друго место на такмичењу „Први глас Србије“.

Године 2002. учествује у популарној дечјој музичкој емисији „Бајоне Експрес“ где је са песмом „Ти само буди довољно далеко“ постаје хит недеље, а потом и хит месеца октобра. На крају године Цица је постала хит године заједно са свом децом победницима хита месеца. Годину дана касније Татјана оснива свој први бенд „Забрањена зона“ и учествује на такмичењу „Рок инвазија београдских гимназија“. Татјана осваја награду за најбољи вокал, док бенд осваја друго место. Током 2003. и 2004. Цица учествује у емисији „Идол“ где пролази у финале. По завршетку серијала одлази на турнеју са осталим финалистима.

После турнеје, уседила је сарадња са Мирком и Снежаном Вукомановић који су аутори песме „Ко је крив“ са којом је Татјана учествовала на фестивалу „Беовизија“[1] и „Еуроп(ј)есма“.[2] Од 2006. године Татјана је чланица београдске рок групе „Стрип“ када је и снимљен спот за песму „Ђука“ у коме је први пут представљена јавности као певачица те групе. Убрзо затим Цица почиње снимање свог првог студијског албума, а другог групе „Стрип“ под називом „Психомеханичар“ са кога су до сада издата два сингла, „Психомеханичар“ и „Штиклом у чело.“

Референце[уреди]

  1. Беовизија 05., Приступљено 25. 4. 2013.
  2. Еуроп(ј)есма 05., Приступљено 25. 4. 2013.

Спољашње везе[уреди]