Филип I Македонски

Из Википедије, слободне енциклопедије
Филип I Македонски
Титула Краљ Македоније
Период 640. п. н. е.-602. п. н. е.
Претходник/ци Аргеј I
Наследник/ци Ероп I
Порекло и породица

Филип I Македонски је био краљ античке Македоније од 640. п. н. е. до 602. п. н. е.