Пређи на садржај

ЦЕДЕМ

С Википедије, слободне енциклопедије

ЦЕДЕМ је удружење младих које чине студенти Београдског универзитета. Ово удружење младима свих узраста кроз неформално образовање и лично усавршавање пружа прилику да побољшају свој положај у друштву. То је центар за едукацију и друштвену еманципацију младих основан 2014. године као идејна замисао неколико студената Факултета политичких наука. ЦЕДЕМ се бави оснаживањем младих – данас највише у областима предузетништва, безбедности и заштите животне средине. Раде се пројекти са децом и младима различитих узраста на развијању сета меких вештина као што су јавни наступ, лидерство, и комуникација.

Циљ ЦЕДЕМА је да се редовно мапирају највећи изазови са којима се млади у Републици Србији суочавају и да на основу тих налаза креирају пројекти са циљем информисања, оснажења и усавршавања младих у релевантним пољима.[1]

ЦЕДЕМ је организација која делује превасходно из волонтерског рада и ентузијазма.[2]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „CEDEM – Centar za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih” (на језику: српски). 2023-05-25. Приступљено 2024-06-16. 
  2. ^ Јустић, Дијана. „ЦЕДЕМ – конкурс за нове чланове волонтерског тима – Факултет политичких наука | Универзитет у Београду” (на језику: српски). Приступљено 2024-06-16.