Шаблон:Other meaning2/док

С Википедије, слободне енциклопедије

{{Other meaning2}} резултира у испису са грешком

{{Other meaning2|Македонија}} резултира у испису

За чланке писане на латиници, користити шаблон {{Other meaning2-lat}}!

Употреба[уреди извор]

Пример изнад демонстрира да овај шаблон ствара напомену која преусмерава читаоца на вишезанчу одредницу везану за страницу у којој је шаблон постављен, од. страницу чије је име име странице у којој је шаблон поставље са прикаченим додатком „ (вишезначна одредница)”. Када се вишезначна одредница налази на другом наслову, тај наслов може да се унесе као аргумент у шаблону.

Када употребити шаблон[уреди извор]

Шаблон се користи када страница има вишезначан наслов, тако да читаоци који су тражили тај наслов али можда неки други чланак, помоћу овог шаблона буду преусмерени на вишезначану одредницу која ће да им помогне у проналаску жељеног чланка. Као што је наговештено овде и представљено у примеру изнад, молимо да преусмеравате на преусмерења која укључују речи „ (вишезначна одредница)” у свом наслову, ако таква постоје.

Када не употребити шаблон[уреди извор]

Шаблон се користи када чланак нема наслов са више значења; на пример, читалац који тражи тачно „Парис (митологија)” вероватно није тражио чланак о граду у Француској (или било где другде), тако да не би било прикладно додати {{other meaning2|Парис}} на врх чланка Парис (митологија). Такође, не користити овај шаблон за повезивање на чланак од. страницу која није вишезначна одредница; уместо тога, један од других хетноут шаблона који се налази на листи испод може да буде више прикладан за такве случајеве (намене).

Грешке[уреди извор]

Уколико видите поруку о грешци и нисте сигурни шта да учините, молимо поставите поруку на Разговор о шаблону:Other meaning2 и неко ће вероватно да вам помогне.

TemplateData[уреди извор]

Нема описа.

Параметри шаблона

ПараметарОписВрстаСтатус
Вишезначна одредница1 одредница

Унети назив вишезначне одреднице (без вишезначка одредница)

текстобавезно