D.S.

С Википедије, слободне енциклопедије
D.S.
Песма
ИзвођачМајкл Џексон
Са албумаHIStory: Past, Present and Future, Book I
Снимљено1995.
ЖанрХард рок, фанк
Дужина4:49
ИздавачЕпик рекордс
КомпозиторМајкл Џексон
ТекстописацМајкл Џексон
ПродуцентМајкл Џексон
Хронологија
Earth Song
(05)
„D.S.“
(06)
„Money“
(07)

„D.S.“ је песма америчког извођача Мајкла Џексона са његовог деветог студијског албума, „HIStory: Past, Present and Future, Book I“ (објављеног 1995. године на два диска). Шеста је песма на другом диску са трајањем од четири минута и четрдесет и девет секунди. Многи критичари су истакли да њени стихови алудирају на адвоката са подручја Санта Барбара у Калифорнији, Тома Снедона, чиме име јако сличи имену особе коју Џексон помиње у песми, Дом Шелдон. Када је певач био оптужен за сексуално злостављање детета 1993. године, истрагом је управљао Снедон који је такође и наредио да он буде свучен и прегледан. Истрага је ускоро била завршена услед недостатка доказа и непостојања званичне тужбе. Џексон је био бесан због оптужби, односа полиције и медија према њему као и због негативног ефекта на његово здравље.

Убрзо касније, почео је да ради на свом деветом студијсом албуму. „D.S.“ је написао, компоновао и продуцирао Џексон и садржи гитара наступ музичара Слеш. То је рок песма, која попут многих других са албума, говори о огорчености, изолацији и параноји. Није било неке анализе критичара посвећене песми у оцени „HIStory“ албума, али је истицана њена веза са Томом Снедоном у медијима. Џексон је некратко затим био укључен у низ пројеката који су имали сублимиране поруке упућене Снедону и поменутој истрази.

Џексон је био објекат још једних оптужби за сексуално злостављање детета 2005. године. Тадашњу истрагу поново је водио Снедон. Ове понављане истраге и коментаре које је тужилац упућивао Џексону, описивани су као његова освета. Извођачеви фанови су певали „D.S.“ испред суда у ком су биле парнице сваког дана до краја суђења.