OMSI – Der Omnibussimulator

С Википедије, слободне енциклопедије
OMSI – Der Omnibussimulator
омот видео-игре
Издавач(и)Aerosoft
Дистрибутер(и)M-R-Software
Погон(и)Eigenentwicklung
ПлатформеWindows
Излазак18. februar 2011
Жанр(ови)Simulacija
МодификацијеSinglplejer
Дизајнер(и)Marcel Kunt, Rudiger Hulsman
Медијум(и)DVD, digitalno preuzimanje
Начин контролеtastatura, miš

OMSI – Der Omnibussimulator je simulacija autobusa koju je 2011. godine predstavila kompanija "M-R Software". Postoje dve verzije ove računarske igrice - OMSI i OMSI 2.

Radnja igrice je smeštena u Berlinu, novembar 1989. godine. Vi ste zaduženi za vožnju autobusa na linijama 92 i 13N.

Simulacija[уреди | уреди извор]

Simulacija nije zamišljena da ima neki određeni scenario po kojem bi igrač dobio neke određene beneficije, "otključavao" rute ili vozila i sl. Ono po čemu se OMSI razlikuje od drugih simulacija jeste sama realnost koju "nosi" sa sobom.

  • Ukoliko je trasa linije dugačka 20 km - u igrici će vam biti potrebno vremena koliko bi vam i u stvarnom svetu trebalo.
  • Vozačeva kabina je urađena tako da igrač može gotovo svako dugme da pritisne i aktivira funkciju levim klikom kao i da pomoću "miša" usmeri pogled na određeni deo kabine.

Vozila[уреди | уреди извор]

Nakon instaliranja OMSI ima dva modela autobusa (dabl-deker) - MAN SD200 i MAN SD202.

Mape[уреди | уреди извор]

Originalne OMSI mape su Berlin Spandau 1989 (potpuno realna) i Grundorf (fiktivna).

Modifikacija[уреди | уреди извор]

Za ovu simulaciju postoji mnogo modela autobusa i mnogo mapa (nešto manje realnih). Neki od najpopularnijih autobusa za OMSI su MAN Lion's City, Solaris Urbino 10 III, Jelcz M125M i MAN NL202. Srpski modeli za OMSI su Ikarbus IK-103 (BETA) i Ikarbus IK-112N (OMSI 2). Kada je reč o mapama, najbolja realna besplatna mapa jeste "Projekt Szczecin" (imajte u vidu da je verzija 3.10 za OMSI dok je verzija 4.0 za OMSI 2). Od srpskih mapa objavljene su samo dve: Belgrade Fiktive i Becmen Fiktiv dok je nekoliko trenutno u fazi izrade.