Parting Glances

Из Википедије, слободне енциклопедије
Parting Glances
Parting glances.jpg
Parting Glances
Изворни наслов Parting Glances
Жанр драма
Режија Бил Шервуд
Сценарио Бил Шервуд
Продуцент Ненси Гринштајн
Пол Л. Каплан
Јорам Мандел
Артур Силверман
Главне улоге Ричард Гананг
Џон Болџер
Стив Басеми
Кети Кини
Патрик Тул
Година 1986.
Трајање 90 минута
Земља САД
Језик енглески
IMDb веза

Parting Glances је амерички филм снимљен 1984. године, који је први пут приказан 1986. Филм реалистички приказује урбани живот геј заједнице током Реганове ере, непосредно пред почетак пандемије сиде. То је један од првих филмова који се бавио ширењем ове болести и њеним последицама.

Режисер Бил Шервуд, којем је ово био први филм, умро је од компликација узрокованих сидом 1990. године, не дочекавши да сними више филмова.

Заплет[уреди]

Applications-multimedia.svgУПОЗОРЕЊЕ: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

Филм прати живот геј пара, Роберта и Мајкла, у њиховим касним двадесетим. Њих двојица живе у Њујорку, међутим Роберт (Џон Болџер) одлази у Африку на двије године, због посла, остављајући Мајкла (Ричард Гананг) самог. Мајклов пријатељ Ник (Стив Басеми), са којим је Мајкл некада био у вези и у кога је још увијек заљубљен, болује од сиде. Радња филма дешава се у временском интервалу од 2 дана, за вријеме двије забаве које за Роберта организују његови пријатељи.

Иако је окарактерисан као драма, филм такође садржи и комичне сцене. Критичари су похвалили филм због "реалистичног дијалога", и вјеродостојног приказа живота у геј четвртима Менхетна, током осамдесетих година.

Спољашње везе[уреди]