Добросав Обрадовић

С Википедије, слободне енциклопедије
Добросав Обрадовић
Датум рођења(1987-05-03)3. мај 1987.(37 год.)
Место рођењаЧајетинаСФРЈ

Добросав П. Обрадовић (Рођен је 3. маја 1987. године.) је српски пјесник родом је из златиборске варошице Чајетине.

Корице Добросављеве збирке пјесама „Из Света Маште“ које је он сам илустровао

Као предшколац, стварао је табле стрипова. У првом разреду, илустровао је корице и један дио илустрација у књизи Михаила Ћуповића (Ћупа) „Хајде, деда, коњ ми буди!“. У другом разреду му је објављена збирка пјесама и илустрација „Песме о животињама“. Затим су се низале нове и нове збирке…[1]

Љубивоје Ршумовић о Добросаву Обрадовићу[уреди | уреди извор]

Добросав Обрадовић је надарен младић. Да би се за некога рекло да је надарен – мора имати у виду колико је радознао, колико спреман на игру, колико у игри слободан и креативан. Добросав све то јесте. Такве дечаке треба храбрити: да им тај креативни приступ раду постане животно опредељење, да све што раде буде тако интенирано, да радује њега самог, а затим и све оне који то читају, гледају, који у томе уживају.

Добросав је и трагач, проналазач, планинар… Он се пење на освојене и неосвојене врхове српског језика, храбро и самоуверено, као најискуснији… Ја се надам да Добросав има у себи снаге да прочита и све оно што су други освојили, што су други написали, што су други пронашли, да се не би губио у поновном трагању за већ освојеним пределима. Да, не дај, Боже, не почне да пише „Горски вијенац“, а да не зна да је то Његош већ обавио у 20. веку, и то на најбољи начин.

Љубивоје Ршумовић

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Dobrosav Obradović”. Zlatibor. Приступљено 23. 1. 2018. 

Види још[уреди | уреди извор]