Перси Џексон: Море чудовишта

С Википедије, слободне енциклопедије

Перси Џексон: Море чудовишта
Филмски постер на српском језику
Изворни насловPercy Jackson: Sea of Monsters
РежијаТор Фројдентал
СценариоМарк Гугенхајм
Продуцент
  • Карен Розенфелт
  • Мајкл Барнатан
Темељи се нароману Море чудовишта
Рика Риордана
Главне улоге
МузикаЕндру Локингтон
Директор
фотографије
Шели Џонсон
МонтажаМарк Голдблат
Продуцентска
кућа
  • Fox 2000 Pictures
  • Sunswept Entertainment
  • 1492 Pictures
  • TSG Entertainment
Дистрибутер
Година2013.
Трајање106 минута[1]
ЗемљаСАД
Језикенглески
Буџет90 милиона долара[2]
Зарада200,9 милиона долара[3]
Претходни
IMDb веза

Перси Џексон: Море чудовишта (енгл. Percy Jackson: Sea of Monsters) амерички је фантастични и авантуристички филм из 2013. године у режији Тора Фројдентала. Наставак је филма Перси Џексон: Крадљивац муње и други део филмске серије Перси Џексон. Темељи се на роману Море чудовишта Рика Риордана.

Филм прати пустоловине Персија Џексона (Логан Лерман) и његових пријатеља, који су у потрази за златним руном у Бермудским троуглом. Брендон Т. Џексон, Александра Дадарио и Џејк Абел понављају своје улоге, док Нејтан Филион мења Дилана Макнила, а Ентони Хед Пирса Броснана. Глумачкој постави су се такође придружили Левен Рамбин, Даглас Смит и Стенли Тучи. Продуцирали су га Карен Розенфелт и Мајкл Барнатан. Крис Коламбус, који је режирао први филм, имао је улогу извршног продуцента. Радња се усредсређује на Персија и његове пријатеље док путују у истоимено Море чудовишта како би узели златно руно и би спасли дрво (баријеру) које штити њихов дом.

Приказиван је у биоскопима од 7. августа 2013. године. Добио је помешане критике, док су похваљени визуелни ефекти и акционе сцене, али је добио критике због радње и ликова. Зарадио је 200,9 милиона долара, наспрам продукцијског буџета од 90 милиона долара. Наставак, Титанова клетва, био је у плану али никад није ушао у продукцију.

Радња[уреди | уреди извор]

Перси Џексон, Посејдонов син, наставља епско путовање да би испунио своју судбину и удружује се са полубожјим пријатељима како би нашли златно руно, које има моћ да им спаси дом и терен за обуку.

Кад Перси сазна да има полубрата који је чудовиште, пита се да ли је то што је он Посејдонов син више клетва или благослов. Међутим, нема много времена за туробне мисли. Магичне границе њиховог дома почињу да бледе и хорде митских чудовишта прете да униште уточиште деце богова. Да би спасили рај полубогова, Перси и пријатељи морају да нађу чаробно и магично златно руно. Пут их води у Вашингтон и на обалу Флориде, одакле крећу у опасну одисеју у неистражене смртоносне воде Мора чудовишта, које људи називају Бермудским троуглом. Сусрећу се са огромним механичким биком који бљује ватру, ужасавајућим морским неманима, огромним киклопима и осталим полубоговима и не знају да ли могу да им верују. Улози су већи него икад и ако Перси не успе, њихов дом ће нестати, а цео Олимп ће се срушити.

Улоге[уреди | уреди извор]

Полубогови[уреди | уреди извор]

Богови[уреди | уреди извор]

Други ликови[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Percy Jackson: Sea Of Monsters”. British Board of Film Classification. Приступљено 5. 1. 2014. 
  2. ^ „Percy Jackson: Sea of Monsters”. Box Office Mojo. Приступљено 7. 2. 2014. 
  3. ^ „Percy Jackson: Sea of Monsters”. The Numbers. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]