Барби — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
м Враћене измене Fadjani (разговор) на последњу измену корисника EmausBot
Нема описа измене
Ред 1: Ред 1:
'''Barbika''' ili '''Barbi''' ({{jez-eng-lat|Barbie}}) je najprodavanija [[lutka]] na svetu. Prvi put se pojavila [[1959]]. godine, kao proizvod kompanije -{Mattel, Inc}-. Amerikanka [[Rut Hendler]] (-{''Ruth Handler''}-, 1916-2002) smatra se kreatorkom Barbi, čiji je dizajn bio inspirisan nemačkom lutkom poznatijom kao -{''Bild Lilli''}-. Barbi je jedan od najprodavanijih proizvoda u industriji [[Igračke|igračaka]], skoro pedeset godina. Često bila predmet ismejavanja, naročito njen izgled i "načina života". Kasnije su nastali animirani filmovi o njoj.
'''Barbika''' ili '''Barbi''' ({{jez-eng-lat|Barbie}}) je najprodavanija [[lutka]] na svetu. Prvi put se pojavila [[1959]]. godine, kao proizvod kompanije -{Mattel, Inc}-. Amerikanka [[Rut Hendler]] (-{''Ruth Handler''}-, 1916-2002) smatra se kreatorkom Barbi, čiji je dizajn bio inspirisan nemačkom lutkom poznatijom kao -{''Bild Lilli''}-. Videla je svoju ćerku Barbaru kako se igra sa papirnim lutkama glumeći da su oni odrasli ljudi,pa je došla na ideju da napravi nove igračke.


==Spoljašnje veze==
==Spoljašnje veze==

Верзија на датум 10. фебруар 2016. у 20:14

Barbika ili Barbi (engl. Barbie) je najprodavanija lutka na svetu. Prvi put se pojavila 1959. godine, kao proizvod kompanije Mattel, Inc. Amerikanka Rut Hendler (Ruth Handler, 1916-2002) smatra se kreatorkom Barbi, čiji je dizajn bio inspirisan nemačkom lutkom poznatijom kao Bild Lilli. Videla je svoju ćerku Barbaru kako se igra sa papirnim lutkama glumeći da su oni odrasli ljudi,pa je došla na ideju da napravi nove igračke.

Spoljašnje veze