Невена Ристић — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
Нема описа измене
Ред 26: Ред 26:
| awards = <!-- Najbolja mlada glumica 2016. godine na 45. Danima komedije u Jagodini, sa ulogom poljske balerine Nine Herbert u predstavi "Klaustofobična komedija" -->
| awards = <!-- Najbolja mlada glumica 2016. godine na 45. Danima komedije u Jagodini, sa ulogom poljske balerine Nine Herbert u predstavi "Klaustofobična komedija" -->
}}
}}
'''Nevena Vukes''', devojačko Ristić je srpska glumica, rodjena [[2. јун]]а [[1990]]. godine u [[Крагујевац|Kragujevcu]], gdje je završila Drugu kragujevačku gimnaziju. Diplomirala je glumu 2012.godine u klasi Gordane Marić na Fakultetu dramski umetnosti u Beogradu, a dve godine nakon masterirala glumu na projektu "Mali Princ" A.S.Egziperija na istom Univerzitetu. Trenutno igra u pozorištima Zvezdara Teatar u predstavi "Klaustofobična komedija" Dušana Kovačevića u režiji Darka Bajića, zatim u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu u predstavi "Tako je (ako vam se tako čini)" Pirandela u režiji Jagoša Markovića i u Putujućem pozorištu Teatar VIHOR u predstavi "Teško je reći zbogom" Mire Gavrana u režiji Marije Barne Lipkovski.
'''Nevena Vukes''', devojačko Ristić je srpska glumica, rodjena [[2. јун]]а [[1990]]. godine u [[Крагујевац|Kragujevcu]], gde je završila Drugu kragujevačku gimnaziju. Diplomirala je glumu 2012.godine u klasi Gordane Marić na Fakultetu dramski umetnosti u Beogradu, a dve godine nakon masterirala glumu na projektu "Mali Princ" A.S.Egziperija na istom Univerzitetu. Trenutno igra u pozorištima Zvezdara Teatar u predstavi "Klaustofobična komedija" Dušana Kovačevića u režiji Darka Bajića, zatim u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu u predstavi "Tako je (ako vam se tako čini)" Pirandela u režiji Jagoša Markovića i u Putujućem pozorištu Teatar VIHOR u predstavi "Teško je reći zbogom" Mire Gavrana u režiji Marije Barne Lipkovski.
2015. godine pokreće Putujuće pozorište Teatar VIHOR.
2015. godine pokreće Putujuće pozorište Teatar VIHOR.
Udata je za hrvatskog muzičara Marka Vukesa čije prezime nosi od 2017. godine.
Udata je za hrvatskog muzičara Marka Vukesa čije prezime nosi od 2017. godine.

Верзија на датум 29. јануар 2018. у 20:53

Nevena Vukes
Лични подаци
Датум рођења(1990-06-02)2. јун 1990.(33 год.)
Место рођењаKragujevac,  СФРЈ
Породица
Супружникhrvatski muzičar Marko Vukes
Веза до IMDb-а

Nevena Vukes, devojačko Ristić je srpska glumica, rodjena 2. јуна 1990. godine u Kragujevcu, gde je završila Drugu kragujevačku gimnaziju. Diplomirala je glumu 2012.godine u klasi Gordane Marić na Fakultetu dramski umetnosti u Beogradu, a dve godine nakon masterirala glumu na projektu "Mali Princ" A.S.Egziperija na istom Univerzitetu. Trenutno igra u pozorištima Zvezdara Teatar u predstavi "Klaustofobična komedija" Dušana Kovačevića u režiji Darka Bajića, zatim u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu u predstavi "Tako je (ako vam se tako čini)" Pirandela u režiji Jagoša Markovića i u Putujućem pozorištu Teatar VIHOR u predstavi "Teško je reći zbogom" Mire Gavrana u režiji Marije Barne Lipkovski. 2015. godine pokreće Putujuće pozorište Teatar VIHOR. Udata je za hrvatskog muzičara Marka Vukesa čije prezime nosi od 2017. godine.

Телевизијске улоге

Филмске улоге

Спољашње везе