Драгослав Павле Аксентијевић — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
{{почетник|01|02|2011}}
Нема описа измене
Ред 1: Ред 1:
'''Драгослав-Павле Аксентијевић''' ([[20. април]] [[1942]]) је српски сликар и певач православне духовне музике и српске етно музике.
{{почетник|01|02|2011}}

Драгослав-Павле Аксентијевић је српски сликар и певач православне духовне музике и етно музике ових простора.
== Биографија ==
Дипломирао је и магистрирао на Ликовној академији у Београду. Поред сликарства бави се и појањем црквене и народне музике Србије и Балкана. У великој мери је допринео очувању средњовековног мелоса. Добитник је бројних признања.
Основао је групу "Запис", коју, сем њега, чине његови синови Растко и Дамјан, затим Спасоје Туфегџић и Бојан Ивковић. Сви чланови свирају на аутентичним народним инструментима.
Дипломирао је и магистрирао 1967. на [[Факултет ликовних уметности Универзитета уметности у Београду|Ликовној академији у Београду]]. Поред сликарства бави се и појањем црквене и народне музике Србије и Балкана. У великој мери је допринео очувању средњовековног мелоса. Добитник је бројних признања. Основао је групу „Запис“, коју, сем њега, чине његови синови Растко и Дамјан, затим Спасоје Туфегџић и Бојан Ивковић. Сви чланови свирају на аутентичним народним инструментима.

== Спољашње везе ==
*[http://www.artinfo.rs/ceo_profil.php?korisnik_id=833# Павле Аксентијевић]

{{клица-певач}}

{{DEFAULTSORT:Аксентијевић, Драгослав-Павле}}
[[Категорија:Рођени 1942.]]
[[Категорија:Српски певачи]]

Верзија на датум 3. фебруар 2011. у 19:59

Драгослав-Павле Аксентијевић (20. април 1942) је српски сликар и певач православне духовне музике и српске етно музике.

Биографија

Дипломирао је и магистрирао 1967. на Ликовној академији у Београду. Поред сликарства бави се и појањем црквене и народне музике Србије и Балкана. У великој мери је допринео очувању средњовековног мелоса. Добитник је бројних признања. Основао је групу „Запис“, коју, сем њега, чине његови синови Растко и Дамјан, затим Спасоје Туфегџић и Бојан Ивковић. Сви чланови свирају на аутентичним народним инструментима.

Спољашње везе