Википедија:Трг/Техника — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Ред 35: Ред 35:


--[[Корисник:Rainman|Rainman]] 13:48, 17. јун 2006. (CEST)
--[[Корисник:Rainman|Rainman]] 13:48, 17. јун 2006. (CEST)

::Перфектно :) Једино што бих ја још замолио је да се заједно са <nowiki><code></code></nowiki> таговима игноришу и <nowiki><math></math></nowiki>. Они се по дифолту приказују као слике и тада су ОК, али ако изаберем да се приказују као -{html}- добијам математичке формуле на ћирилици, што не би требало да се дешава. - [[Корисник:Ја|Андрија]] 14:21, 17. јун 2006. (CEST)

Верзија на датум 17. јун 2006. у 14:21

Шаблон:Трг/Подела Шаблон:АрхиваТргСтрана2

Техничка подршка: напиши нову поруку

Правила за шаблон Вести

У току је рсправа на страници Разговор о шаблону:Вести у вези с правилима на шаблону Вести, те вас молим да дате конструктивне предлоге како би коначан резултат био што бољи. --Поки |разговор| 17:00, 12. јун 2006. (CEST)[одговори]

Брисање слика

Од сада можете потпуно лагодно брисати и слике, јер је од синоћ могуће да се обрисане слике врате у живот, исто као што је то до сада било могуће са чланцима! --Филип 12:25, 16. јун 2006. (CEST)[одговори]

Ispravljeni bagovi

Pošto je ispravljen neočekivani bag koji se javio jutros, sa zadovoljstvom mogu da vas obavestim da su sada sledeći bagovi ispravljeni:

  • Izbegavanje konverzije (sa -{ }-) u naslovima sekcija i u opisima slika. Problem je ranije nastajao u ćiriličnim varijantama, gde su se pojaviljali neki čudni polu-prevedni html tagovi umesto teksta. Na primer, pogledajte sad stranicu MD5 u ćiriličnoj varijanti.
  • Izbegavanje konverzije oko nepostojećih linkova, na primer -{[[Tandaradamandara]]}- bi ranije polupalo parsiranje i ponovo bi se dobila gomila nekog poluprevedenog html-a u ćiriličnoj varijanti. Taj bag je sad ispravljen, npr: Tandaradamandara.
  • Stranice za razgovor se sada ne prevode, već ostaju onako kako su otkucane. Pošto se na stranice na razgovor piše neformalno, ponekad i ascii-jem, onemogućena je konverzija da se ne bi dobili smešni tekstovi na ćirilici. Na primer, vidite stranicu Разговор:Србија.
  • Kada korisnik nije logovan (ili nema default varijantu podešenu), tada se javljao problem da se u latiničnim tekstovima prevode veze na ćirilicu (ukoliko pokazuju na ćirilične članke), te to dovodi do šarenila ćirilice i latinice u tekstu. I ovaj problem je ispravljen, pogledajte na primer: Pačir
  • Nazivi šablona se sada mogu navoditi u oba pisma. Ranije, ako je šablon bio na ćirilici, morao se navesti na ćirilici. Sad ga je moguće navesti i na latinici i doći će do pravilne transkluzije. Imena parametara međutim se i dalje ne prevode pošto to i nema smisla. Na primer: šablon za klicu {{kratko}} se sad može navoditi i ćirilično i latinično.
  • U eksternim linkova je sada omogućena konverzija. Na primer, za link [http://www.google.com/ Ovo je -{google}-] će prevesti deo "Ovo je" na ćirilicu, odnosno latinicu: Ovo je google
  • Naslov imena slike se ne prevodi (da se ne bi dobili smešni ćirilični prevodi engleskih naziva slika). Međutim, i dalje se prevode imena slika u opisu (ispod slike), što će verovatno isto biti ispravljeno, ali ovoliko za sad. Na primer [1].

U pripremi (tj urađene su ispravke bagove, samo još treba da se bolje testiraju i prijave na vikipediju) su ispravke za fiksiranje varijante u naslovu, i nekonvertovanja između <code></code> tagova.

Tako, ako primetite neke nepravilnosti u radu, javite ovde, a mi ćemo to zabeležiti na našem tracker-u.

--Rainman 13:48, 17. јун 2006. (CEST)[одговори]

Перфектно :) Једино што бих ја још замолио је да се заједно са <code></code> таговима игноришу и <math></math>. Они се по дифолту приказују као слике и тада су ОК, али ако изаберем да се приказују као html добијам математичке формуле на ћирилици, што не би требало да се дешава. - Андрија 14:21, 17. јун 2006. (CEST)[одговори]