Разговор:Србија

Из Википедије, слободне енциклопедије

Broj stanovnika Pristine[уреди]

Podatak broja stanovnika Pristine je broj stanovnika podrucja grada (opstine), dok je za ostale gradove naveden broj stanovnika urbanog dela grada te samim tim i informacija nije tacna.

Površina Srbije[уреди]

Cifra za površinu Srbije nije tačna. Moja pretpostavka je da je došao to do te cifre negde, ne računajući našu zemlju (zbog spora sa Hrvatskom). Kako god, prava cifra je 88.499 kilometara kvadratnih. Tu cifru je napisala i Vlada Srbije kao zvaničnu. To se može naći na njihovom web-sajtu. http://www.srbija.gov.rs/pages/article.php?id=36. Ali e može i videti i ovde : http://www.srbija.gov.rs/pages/article.php?id=59

768[уреди]

Kakva bre 768. godina; sta je to pobogu?

Председник Србије[уреди]

Читава Србија се згражава над чињеницом да је српска википедија објавила да је Вучић председник Србије у изборној ноћи. Републичка изборна комисија ни до данас није објавила коначне резултате, који су очигледно проблематични и питање је да ли ће бити другог круга. На овај начин неко је злоупотребио налог на википедији да се стави на страну режима и његових медија који су унапред прогласили победника избора. Молим адмиинистратора да хитно измени и унесе тачно име изабраног председника Републике Србије, који ту функцију у складу са Уставом РС врши све до избора новог. --Dilic (разговор) 09:58, 4. април 2017. (CEST)

Гдје је та „Читава Србија” прочитала да је Александар Вучић предсједник, на овој страници сигурно није. — Ранко   Нико лић   10:52, 4. април 2017. (CEST)

Распад СФРЈ[уреди]

Треба додати шаблон {{Распад СФР Југославије}}. --5.43.75.78 (разговор) 23:03, 12. јун 2017. (CEST)