Дворана Смедерево — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
мНема описа измене
Autobot (разговор | доприноси)
м Бот: исправљена преусмерења
Ред 10: Ред 10:
| места за седење = 2.600<ref>[http://www.gradjevinarstvo.rs/VestDetalji.aspx?ban=810&vestid=838 Коначно отворена спортска хала у Смедереву], www.gradjevinarstvo.rs, 29. јун 2009.</ref>
| места за седење = 2.600<ref>[http://www.gradjevinarstvo.rs/VestDetalji.aspx?ban=810&vestid=838 Коначно отворена спортска хала у Смедереву], www.gradjevinarstvo.rs, 29. јун 2009.</ref>
}}
}}
'''Дворана Смедерево''' је вишенаменска спортска дворана у [[Смедерево|Смедереву]], [[Србија]]. Капацитет дворане је 2.600 места. Користе је [[РК Смедерево]], [[КК Смедерево 1953]], [[ОК Смедерево]], [[КМФ Смедерево]] као и други спортски клубови из Смедерева. Дворана се налази у скопу [[Спортски центар Смедерево|СЦ Смедерево]].
'''Дворана Смедерево''' је вишенаменска спортска дворана у [[Смедерево|Смедереву]], [[Србија]]. Капацитет дворане је 2.600 места. Користе је [[РК Смедерево]], [[КК Смедерево 1953]], [[ОК Смедерево]], [[КМФ Смедерево]] као и други спортски клубови из Смедерева. Дворана се налази у скопу [[СЦ Смедерево]].


Дворана поседује све могућности за организовање спортова са лоптом ([[мали фудбал]], [[кошарка]], [[рукомет]], [[одбојка]]...). У подруму дворане постоји изграђена мала сала за куглање, од 4 до 6 стаза, као и простор за стрељану.
Дворана поседује све могућности за организовање спортова са лоптом ([[футсал|мали фудбал]], [[кошарка]], [[рукомет]], [[одбојка]]...). У подруму дворане постоји изграђена мала сала за куглање, од 4 до 6 стаза, као и простор за стрељану.


== Историја ==
== Историја ==

Верзија на датум 1. јул 2014. у 11:34

Дворана Смедерево
МестоСмедерево,  Србија
Отворенјун 2009.
Капацитет2.600[1]
Корисници
РК Смедерево
КК Смедерево 1953
ОК Смедерево
КМФ Смедерево

Дворана Смедерево је вишенаменска спортска дворана у Смедереву, Србија. Капацитет дворане је 2.600 места. Користе је РК Смедерево, КК Смедерево 1953, ОК Смедерево, КМФ Смедерево као и други спортски клубови из Смедерева. Дворана се налази у скопу СЦ Смедерево.

Дворана поседује све могућности за организовање спортова са лоптом (мали фудбал, кошарка, рукомет, одбојка...). У подруму дворане постоји изграђена мала сала за куглање, од 4 до 6 стаза, као и простор за стрељану.

Историја

Хала се градила пуних дванаест година, а свечано су је отворили јуна 2009. потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић и градоначелник Смедерева Предраг Умичевић и названа је Дворана Смедерево.[2] Грађена је за потребе Универзијаде 2009, а трошкови изградње су били 6 милиона евра, док је изградња већим делом финансирана самодоприносом грађана.[3]

Током Летње универзијаде 2009. дворана је била домаћин неколико одбојкашких утакмица. Дворана је 7. септембра 2011. била домаћин трећег Суперкупа Србије у рукомету, када су се састали шампион Партизан и победник Купа Војводина, а Партизан је победио са 25:24 и освојио други трофеј Суперкупа.[4]

Референце