Дворана Смедерево

Из Википедије, слободне енциклопедије
Дворана Смедерево
Пошаљи фотографију
Локација Смедерево, Застава Србије Србија
Изградња ?
Отворен јун 2009.
Власник Град Смедерево
Оператор СЦ Смедерево
Архитекта ?
Капацитет 3.500[1]
Корисници
РК Смедерево
КК Смедерево 1953
ОК Смедерево
КМФ Смедерево

Дворана Смедерево је вишенаменска спортска дворана у Смедереву, Србија. Капацитет дворане је 3.500 места. Користе је РК Смедерево, КК Смедерево 1953, ОК Смедерево, КМФ Смедерево као и други спортски клубови из Смедерева. Дворана се налази у скопу СЦ Смедерево.

Дворана поседује све могућности за организовање спортова са лоптом (мали фудбал, кошарка, рукомет, одбојка...). У подруму дворане постоји изграђена мала сала за куглање, од 4 до 6 стаза, као и простор за стрељану.

Историја[уреди]

Хала се градила пуних дванаест година, а свечано су је отворили јуна 2009. потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић и градоначелник Смедерева Предраг Умичевић и названа је Дворана Смедерево.[2] Грађена је за потребе Универзијаде 2009, а трошкови изградње су били 6 милиона , док је изградња већим делом финансирана самодоприносом грађана.

Током Летње универзијаде 2009. дворана је била домаћин неколико одбојкашких утакмица. Дворана је 7. септембра 2011. била домаћин трећег Суперкупа Србије у рукомету, када су се састали шампион Партизан и победник Купа Војводина, а Партизан је победио са 25:24 и освојио други трофеј Суперкупа.

Референце[уреди]

  1. „Дворана Смедерево“ (на ((sr))). www.toosd.com Приступљено 17. априла 2015. 
  2. „Дворана Смедерево спремна за Универзијаду“ (на ((sr))). www.politika.rs. 28. јун 2009. Приступљено 28. јуна 2009.