Корисник:Metodicar/Архива 49

С Википедије, слободне енциклопедије

Неваљалица[уреди | уреди извор]

Јесам, понекад. Било би досадно да си увек добар. То би ти од свију требало најбоље да знаш. Оно што ми иде у прилог јесте да сам неваљала само кад морам, тј. кад сви други системи оману, или кад наступам у самоодбрани. Хебига, свако има неку слабост, па морам и ја... --Јагода испеци па реци 14:22, 6. јануар 2011. (CET)

O proceduri[уреди | уреди извор]

Pogledaj molim te kako ide ta procedura pa da vidimo može li se rešiti samoprimocija i usvojiti kriterijumi za ulice ako ne nešto više. Ja pravo da ti kažem nisam pratio promene u promenama donošenja odluka i slično, samo mi se sve čini isuviše birokratizovano i na dugom štapu, to jest da bi se najprostija stvar odlučila treba mesec dana raspravljanja i glasanja. Mada, šta je tu je, mora da se ispoštuje procedura pa bi prvo trebalo da vidimo šta ona tačno podrazumeva.--Војвода разговор 15:16, 6. јануар 2011. (CET)

(наслов пасује) Па праксу можеш да видиш и сам. Задњих пар је ваљда тражило, пре тога пар мислим да није (вероватно се само нису сетили). Како се ради о битној функцији а у прошлости сом имали свакакве ситуације, уколико постоји ишта сумњиво у вези са корисником, свакако је могуће одрадити чекјузер проверу. -- Обрадовић Горан (разговор) 16:15, 6. јануар 2011. (CET)
I ja sam za takve smernice ane za neka kruta pravila. Na primer mi smo tamo otprilike došli do nekoliko smernica: 1. da članak o ulici sadrži neku informaciju koja nije kataloška (odnosno nešto što se može pročitati u katastru ili panu grada); 2. da se ako postoji više ulica istog naziva u više gradova tamo gde je pogodno da se ovakvi članci spoje; 3. da se uključi u obzir i saobraćajni značaj ulice (treba ramotriti kako bi se ovo najbolje moglo definisati; Kao primer stavimo onu ulicu što si ti proširio i da objasnimo zašto ona baš valja a zašto nešto manje ne valja. To bi bilo sve. --Војвода разговор 17:10, 6. јануар 2011. (CET)
Супер си ставио. Ја ћу да похватам ова правила па ћу кроз неки дан да поставим предлог за самопромоцију.--Војвода разговор 18:19, 6. јануар 2011. (CET)

Значај[уреди | уреди извор]

Па то сваки википројекат одређује засебно. Неки чланак може да буде кључан за један пројекат, значајан за неки други а ниског приоритета за неки трећи. На пример овде можеш да видиш критеријуме значаја за википројекат митологија. Иначе, нисам знао да се Ајакс код нас зове Ајант. -- Обрадовић Горан (разговор) 23:46, 7. јануар 2011. (CET)

Е...[уреди | уреди извор]

... па нЕсам ни сумЉала да ћеш да се јавнеш. А на кај си кокретно мишљао? :) --Ана пиши ми 00:11, 8. јануар 2011. (CET)

Видим да се зезаш. Него, погледај га, како ти се чини? Да убацим референце, има 30 кила, па да га препоручимо? --Ана пиши ми 01:08, 8. јануар 2011. (CET)

Мислим да треба да се појавиш на телевизији и да имаш емисију у којој проричеш судбину, толико си видовит. Него, ће да буде сређено за чланак. --Ана пиши ми 15:57, 8. јануар 2011. (CET)

Добро, још и није спреман за постављање, ево да дођем до Београда, па да убацим тачан назив књига, пошто ми се тамо налазе. :) --Ана пиши ми 21:33, 8. јануар 2011. (CET)

Гласање за Википедијанца 2010.[уреди | уреди извор]

На страни Википедија:Гласање/Википедијанац 2017. године је покренуто гласање за Википедијанца 2017. године.

Дневник[уреди | уреди извор]

Обрисао сам само непотребне странице. А дневник сам обрисао зато што и није био нешто, нити сам имао намеру да га наставим. Али у сваком случају ако некад будем хтео да видим шта сам то раније писао, ништа није заувек изгубљено, страница увек може да се врати из мртвих. Можда ћу касније да направим нешто слично, где ћу да износим своја запажања о дешавањима на Википедији, али то је само могућност.--Vlada talk 22:05, 9. јануар 2011. (CET)

Кључ[уреди | уреди извор]

Ма скоро ми је из неког разлога пукао сајт, све се избрисало, укључујући базу. Не знам како. У сваком случају, зато не ради приступ бази, али сам принцип јесте крајње једноставан. Пар година после мене, једна колегиница је урадила детерминацију биљних дрога, односно прашкова [1] --В. Бургић (реци...) 18:45, 11. јануар 2011. (CET)

Посао је био леп, али не претежак, пошто сам за дипломски унео само податке за 50 биљака. А само пуњење базе иде лако (наравно, под условом да ради: [2]). Играм се ја повремено са тим базама података, али нисам бог-зна-какав бизнисмен . --В. Бургић (реци...) 20:08, 11. јануар 2011. (CET)

:)[уреди | уреди извор]

И зао је као никада до сада. Бухахахаха mickit 14:40, 12. јануар 2011. (CET)

Баш смо у злом фазону :) Добродошао на Тамну страну, коначно си увидео врлине блокирања. :) Шалу на страну, није ми било пријатно, али као што рекох, правила су правила и ово је једно од озбиљнијих. EOF; [sabate]talk; 01:40, 19. јануар 2011. (CET)


Улице[уреди | уреди извор]

Где је она наша иницијатива за улице? Тражим нешто по твојим изменама али никако да се снађем. Био бих врло захвалан да ми даш линк. Не знам да ли се нешто дешавало, нажалост бројне обавезе ме спречавају да погурам иницијативу. Поздрав,--Војвода разговор 19:55, 19. јануар 2011. (CET)

Тоблероне[уреди | уреди извор]

Хвала на похвалама и сугестијама. Стараћу се. Slatibarfast (разговор) 19:07, 23. јануар 2011. (CET)

Јубиларац[уреди | уреди извор]

Хм, ја нисам пратио који је јубиларни чланак. Данас сам био на Тргу оставио поруку да га неко прати, те је и тај корисник (који је видео обавештење) обележио одговарајући чланак. Не сумњам да је обележен погрешан чланак. Уосталом, требало би имати на уму следеће: кад се прати јубиларац после пређеног броја, није увек сигурно пронаћи онај прави — бројка чланака у СИ не расте само отварањем страница у ГИП, него и опада брисањем истих. --Новак (разговор) 21:05, 25. јануар 2011. (CET)

Izvini[уреди | уреди извор]

Ovo je drugi put da sam ovo uradio, prvi put sam tako slučajno vratio dungodungovu stranu za razgovor.В и к и в и н др е ц и 19:51, 1. фебруар 2011. (CET)

Omaklo mi se, pa sam vratio tvoju poruku na Jagodinoj strani za razgovor, tako sam vam učinio štetu oboma. Ironično je što mi se to dešava uvijek sa korisnicima koje najviše poštujem i cijenim:) В и к и в и н др е ц и 20:26, 1. фебруар 2011. (CET)

Bude trenutaka kada sam i ja ljut, ali pokušavam da budem što korektniji u odnosu prema drugima, mada i ja nekad pretjeram. Sad kada gledam neke svoje komentare, imam osjećaj da su preoštri, ali nikad nisam vrijeđao i provocirao druge.В и к и в и н др е ц и 20:54, 1. фебруар 2011. (CET)


To da argumenti mogu djelovati na nekoga kao uvrede sam naučio još na početku svog rada ovdje. A kod tebe najviše cijenim principijelnost. Recimo, samo na primjeru ovih blokada, branio si blokirane korisnike bez obzira na vaš prethodni odnos. Čak si, ako se dobro sjećam, branio i korisnika koji je tebe uvrijedio. To je osobina koju rijetki imaju. В и к и в и н др е ц и 21:30, 1. фебруар 2011. (CET)

Атина Полијас[уреди | уреди извор]

Да ли би то требало да буде посебан чланак, или је довољно да се направи преусмерење на Полијас? —Lampica 21:23, 1. фебруар 2011. (CET)

Izvini[уреди | уреди извор]

Ali nisam u toku. Šta sam sad zgrešila? Što mene da blokiraju? Pa ovaj put sam na nji'ovoj strani, ako se radi o onom glasanju. Ako je nešto drugo, stvarno ne znam o čemu se radi... --Јагода испеци па реци 23:11, 1. фебруар 2011. (CET)

Ma stvarno me dovedeš u nedoumicu (dobro, od jedne i po stotinke, ali ipak je nedoumica) kad se BČ obraćaš sa Čelični... Što se glasanja tiče... Tjah. Šta da ti kažem. Sve ovo ostavlja vrlo gorak ukus u ustima. I ja bih glasala vrlo rado kao Slaja, iz principa, ne zato što imam nešto posebno protiv Bokice, nego jednostavno zato što je admnistrator (jer svi su isti, veruj mi, čak i oni koje ti i ja smatramo dobrima, ipak to nisu). Ali ne dopada mi se struja koju BČ predstavlja, a to je zaista izuzetna nacionalistička ostrašćenost koju ja lično ama uopšte ne želim da vidim na ovom projektu. Mogu da tolerišem nepismenost, neukost, bezobrazluk, nebrojene blokove iz čiste obesti, ma sve, ali nacionalističku ostrašćenost jednostavno ne mogu na oči da gledam. Sad, ovo što oni rade prvo sa BČ a evo sad i sa ovim Vudu Čajldom ili kako se već zove je apsolutna bahatost kakve nema na ovom svetu (da, i ja sam tražila da vidim koja je to BČ izmena bila "kap koja je prelila čašu" ali je nisam našla), ali ako moram da biram između ovih administratora i nacionalistički obojene Vikipedije, brate, biram administratore. A što se samih događaja tiče, imam nešto dežavu onog poslednjeg glasanja za Bokicino skidanje prava koje sam ja bila pokrenula... Istorija se ponavlja... --Јагода испеци па реци 23:35, 1. фебруар 2011. (CET)

Generalno se slažem s tobom po svim pitanjima, osim oko Bokice. Mislim da Bokica ipak nije toliko loš (štaviše, vrlo je vredan na održavanju projekta, to se po broju njegovih izmena može videti), i da ima mnogo, ali mnogo gorih (i opasnijih) od njega kojima zaista nije tu mesto. Od te dvojice koju ti pominješ, oko jednog se sigurno slažemo, ali ne znam koji ti je ovaj drugi...? U stvari, znam. Znam. I mogu ti reći: Great minds think alike... --Јагода испеци па реци 23:52, 1. фебруар 2011. (CET)

E, onda se njikipediji piše crno, jer što se više družimo, to se više slažemo... Što se onog drugog tiče... Pa nisam ni htela da te ubedim, samo sam ti objašnjavala svoje (lične) razloge zbog kojih sam tamo glasala... Mada, sve se nešto premišljam, jer mi se nimalo ne dopada ovo iznenadno blokiranje korisnika koji su glasali protiv njihovog drugara... Kažem ti, sve mi to previše liči na isti modus operandi kao onomad kad sam mu ja otvorila glasanje...--Јагода испеци па реци 00:37, 2. фебруар 2011. (CET)

Crni Metodije, a što gladuješ? Pa tebi to baš i nije preko neophodno... Nego, jesi ti prestao da pušiš? Nisam nešto ispratila od onomad... --Јагода испеци па реци 00:41, 2. фебруар 2011. (CET)

Izbaci meso iz ishrane i sve ostale životinjske proizvode, ali apsolutno, i nećeš imati više taj problem. Tebi bi zapravo savršeno odgovarala vegan ishrana. Ljudi ne veruju, ali od biljaka možeš jesti pre svega dobro, ukusno i gurmanski. Evo ti jedan primer, još nisam probala, ali koliko večeras ću: pljeske od bundevinog semena. Sve dobre osobine pilećeg mesa, a bez holesterola i ostalih negativnih supstanci koje meso nosi... A vidi, od iste mase, ćufte u sosu od paradajza... --Јагода испеци па реци 10:07, 2. фебруар 2011. (CET)

Kakvi bre uslovi? Pa imas valjda kuhinju? Ja upravo napravih svoje prve pljeske od bundevinog semena i omastih brk. Mnogo su dobro ispale... --Јагода испеци па реци 21:15, 2. фебруар 2011. (CET)

Ne trebaju ti neke pare za ovo. Vidi, kilo semenki košta sedam evra (reko mi brat), a od kilo semenki ima da napraviš barem deset puta pljeske. Pola čaše ti treba za 5-7 pljeski. Ostalo je povrće koje je vrlo jeftino, i od pola čaše dobila sam za večeru i sutra za ručak. Veruj mi, od kad sam prešla na ovaj tip ishrane, jedem ukusnije, bolje, više, jeftinije i osećam se deset puta bolje nego ranije...
Znam da si u štrajku. Baš sam vas se setila kad sam juče čitala vest da su u Maroku neki prosvetari iz protesta zbog loših uslova rada se zapalili ispred skupštine... Nadam se da neće i kod vas doći do tako očajnih poduhvata. Ja vas podržavam sto posto. Baš sam pre neki dan na sajtu RTS-a popljuvala onog novinara koji je pre neki dan kod vas pljuvo po vama... Gad nijedan. A šta su mu tek sve rekli drugi koji su ostavili komentar... Sreća da nisam mogla gledati to, inače bih verovatno bacila TV kroz prozor... --Јагода испеци па реци 22:08, 2. фебруар 2011. (CET)

Преврте[уреди | уреди извор]

То је назив за мега-палачинке које се праве у МГ (можда и шире). Додуше, од особа које познајем, прави их само моја баба-тетка. Сад око нове године сам био код њих у посети, па сам смо се присетили тога, мада нисам имао времена и да свратим на преврте. Наиме, ради се о некој варијанти палачинки пречника око 50-60 цм. Мало су дебље него обично, али хрскаве. Мени је доста једна таква за доручак (чак и када сам гладан). Ето, да ти мало пркосим, а и да те информишем о ситуацији на терену када је ова посластица у питању. mickit 23:24, 1. фебруар 2011. (CET)

Бухахахаха mickit 10:04, 2. фебруар 2011. (CET)


На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Војна болница Ниш да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 12. јануар 2011. — 19. фебруар 2011. ----Алекс (разговор) 18:47, 7. фебруар 2011. (CET)

бабица[уреди | уреди извор]

јел јесте? :) мени се свиџају и полипчићи око ње :) --Wlodzimierz (разговор) 18:04, 10. фебруар 2011. (CET)

Буахахахаха (да цитирам Мицкија) :) --Wlodzimierz (разговор) 18:12, 10. фебруар 2011. (CET)
не, ипак бабица :) --Wlodzimierz (разговор) 18:18, 10. фебруар 2011. (CET)
реци, бабице! ;) збуни ме овај мицки како је брзо улетео! --Wlodzimierz (разговор) 18:21, 10. фебруар 2011. (CET)
Прскалице (енгл. Sparklers)

Нисам баш за све, али јесам за већину. Неке људе просто нисам имао прилику да видим на делу или сам био неодлучан како гласати, па сам их прескочио. mickit 18:21, 10. фебруар 2011. (CET)

Буахахахаха :) Него, лепо је што си и ти гласао, као и још неки чланови наше заједнице. То показује да не размишљамо само локално, већ да пратимо шта се дешава и шире. mickit 18:38, 10. фебруар 2011. (CET)
Наравно да не треба гласати само ради гласања. Зато и ја нисам уопште гласао за неке људе (ни за, ни против). Остале кандидате углавном срећем на Мети, ИРЦ-у, на другим пројектима, па отприлике знам како раде. Углавном су то ОК ликови, па чак и неки који очигледно неће постати стјуарди. Што се тиче Чаробњака, нема он проблем на својој вики (бс вики), већ има неке неспоразумева са корисницима са хр вики. Али не желим да се мешам у њихове међусобне односе, јер је то ипак њихова ствар. mickit 21:10, 10. фебруар 2011. (CET)

Небитно. Бојан би ти свакако одговорио тачно, али не би то учинио овако сликовито :) Зато нисам могао да одолим :) mickit 18:45, 11. фебруар 2011. (CET)

Ne bih. Nisam znao sve do sada kako se kaze. -- Bojan  Razgovor  19:29, 11. фебруар 2011. (CET)

Pomogao bih ti. -- Bojan  Razgovor  19:34, 11. фебруар 2011. (CET)

Прскалица[уреди | уреди извор]

http://en.wikipedia.org/wiki/Sparkler

— Претходни непотписани коментар оставио је корисник 86.166.123.154 (разговордоприноси) | 19:41, 11. фебруар 2011

Захваљујем. :)--Методичар зговор2а 21:32, 11. фебруар 2011. (CET)

Па добро да разјаснимо[уреди | уреди извор]

У вези предлога гласања о измени правила у вези са гласањем, слажем се са Методичарем, који је изнео моје ставове, тако да се слажем са самим собом да треба да имамо одређен број измена, који је, јелте у овом случају, ирелевантан. ----László (talk) 03:28, 12. фебруар 2011. (CET)

:o))----László (talk) 22:17, 12. фебруар 2011. (CET)