Портал:Еротика и порнографија/Биографија јул 2014

С Википедије, слободне енциклопедије
Сани Леоне
Сани Леоне

Силвија Сејнт (енгл. Silvia Saint), право име Силви Томчалова (чеш. Sylvie Tomčalová; Кијов, 12. фебруар 1976) је бивша чешка порно глумица која се овим послом бавила од 1996. до 2001. године.

Она је само једна од многих жена из Источног блока које су дошле на Запад после пада комунизма како би зарадиле новац у порно индустрији. Будући да је своју каријеру остварила углавном код филмаџија попут Марка Дорсела и у студију Private у САД, може се рећи да је успела у својој намери, јер се несумњиво ради о једној од најпознатијих европских глумица са оне стране Атлантика.

Према неким „званичним“ биографијама, након проведене две године на студијама у једној школи за менаџмент у Брну, нормално је започела каријеру тако што је била задужена за руковођење једним хотелом у Злину, затим је радила као књиговођа и саветник за маркетинг у једном предузећу. Како јој овакав професионални пут није обезбеђивао довољно средстава, почела је да ради као модел за доње рубље. Временом је почела да позира гола за неке часописе.