Џејмс Хитли

С Википедије, слободне енциклопедије
Рос Хезлам
Ross Haslam
Лични подаци
Датум рођења(1997-05-20)20. мај 1997.(26 год.)
Место рођењаВинчестер,  УК
Држављанство УК
Висина175 цм
Маса73 кг
Спортске информације
Спортскокови у воду
даска 1 и 3м
Награде и медаље
Европске игре
Бронзана медаља — треће место Баку 2015. даска 1м
Сребрна медаља — друго место Баку 2015. даска 3м синхро
Златна медаља — прво место Баку 2015. даска 3м

Џејмс Хитли (енгл. James Heatly; Винчестер, 20. мај 1997) елитни је британски скакач у воду и члан репрезентације Велике Британије у овом спорту. Његова специјалност су скокови са даске, како појединачно тако и у синхронизованим паровима.

Хитли је започео спортску каријеру током 2013. наступом на турниру светске гран-при серије у Болцану где је заузео 15. место у квалификацијама скокова са даске 3м. Годину дана касније представљао је Шкотску на Играма Комонвелта и био је најмлађи такмичар који је наступио у скоковима са даске са једног и три метра висине. Први значајнији успех у сениорској конкуренцији остварио је на Европским играма 2015. у Бакуу где је освојио чак три медаље у скоковима са даске, злато у скоковима са трометарске даске, сребро у пару са Росом Хезламом у синхронизованим скоковима и бронзу у скоковима са једнометарске даске.

На сениорским светским првенствима дебитовао је на светском првенству 2017. у Будимпешти где се такмичио у појединачним скоковима са једнометарске даске. Хитли је успео да се квалификује за финале те дисциплине у ком је на крају заузео 9. место. Идентичан резултат остварио је у истој дисциплини и две године касније у Квангџуу 2019. године.

Види још[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]