Бади, пас кошаркаш

Из Википедије, слободне енциклопедије
Бади, пас кошаркаш
Бади, пас кошаркаш.jpg
Бади, пас кошаркаш
Изворни наслов Бади, пас кошаркаш
Жанр дечји филм/комедија
Режија Чарлс Мартин Смит
Сценарио Кевин Десио
Пол Тамаси
Арон Менделсон
Продуцент Роберт Винс
Ана Винс
Главне улоге Кевин Зегерс
Михајл Џетер
Венди Мекена
Били Кобс
Ерик Крисмас
Музика Брам Венгер
Издавачка кућа Волт Дизни
Година 1997.
Трајање 98 минута
Земља САД
Језик енглески
Буџет 3 милиона долара
Зарада 27 милиона долара
Следећи
Веб-сајт buddies.disney.com/air-bud
IMDb веза

Бади, пас кошаркаш (енгл. Air Bud) је америчка породична комедија из 1997. године. Филм је доживо увелики успех са укупном зарадом од више од 23 милиона америчких долара.[1]

Радња[уреди]

Главни лик у филму је дванаестогодишњи стидљиви дечак Џош Фрем. Након погибије његовох оца, сели се мајком и сестром у мали град у држави Вашингтон.[2] Џош не успева да се уклопи у нову средину, не налази пријатеље и плаши се да се пријави са школску кошаркашку екипу. Убрзо упознаје златног ретривера по имени Бади, који је напуштен од кловна по имену Снивели. Спријатељује се са њим и примећује да је добар у кошарци. Јасмин, Џошова мајка увиђа колико се Џош везао за пса и дозвољава му да га задржи. Џош покушава да нађе место у кошаркашком тиму и доводи Бадија на тренинг, који у почетку омета игру. Тренер Бакер убрзо примећује Бадијев таленат и одлучује да постане део тима. Пас постаје популаран и то првилачи пажњу и бившем власнику, кловну Снивелију, који га жели назад и краде га од Џоша. Успевају да га врате и након сазнања да не постоји правило које спречава да пас буде део кошаркашког тима, уз његову помоћ освајају освајају шампионат. Снивели тужи Џошову породицу за отмицу пса, а судија одлучује да да избор псу. Кловн и Џош стоје са различитих страна и дозивају Бадија, који на крају одлази до Џоша.

Наставци[уреди]

Поред овог, снимљено још четири наставка о Бадију у којима демонстрира таленте и за неке друге спортове, као што су амерички фудбал, фудбал, бејзбол и одбојка на песку.

Снимљено је и четири незванична наставка филма, који говоре о више паса са способностима за спортове.

Извори[уреди]