Бовисова скала

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Бовис је термин који се користи у радиестезији за описивање наводне снаге или животне енергије. То је јединица за спиритуалну вибрацију у етеричном телу бића и објеката која се мери виском. Овај термин није научно прихваћен, већ има псеудонаучни карактер.

Историја[уреди]

Бовис потиче од презимена француског радиестезисте и иноватора Андреа Бовиса, који је разликовао најразноврснија земаљска и космича зрачења и при томе је користио различита помагала. Андре Бовис је успоставио скалу, а мерна јединица се зове Ангсрем.

Мерење[уреди]

Биометар

Особа која врши мерење користи висак. Мерење се састоји у томе што се постави биометар и концентрише се на особу, место или објекат који се жели измерити. Затим се постави питање колико има енергије ова особа, место или објекат.

Вредности[уреди]

По становишту радиестезије, Бовис скала је у распону од 0 до бесконачно. Наводно је за људе 6500 почетак или нула. Оптимална животна енергија у бовисима је 8.000 - 10.000, испод 6500 бовиса упућује на неки поремећај или обољење. Земља наводно сама ствара енергију која је у распону 7.000 - 18.000 бовиса. Вода као носилац живота у рекама, океанима, језерима је испод 4.700 бовиса, док вода из чесме има 2.500 бовиса.

Види још[уреди]

Литература[уреди]

  • Blanche Merz,Hauts-Lieux Cosmo-Télluriques (1983)
  • Blanche Merz. Points of Cosmic Energy, The C.W. Daniel Company Ltd . 1987. ISBN 978-0-85207-194-6.
  • Simoneton, André: Radiations des aliments, ondes humaines et santé, Paris (1971)
  • Simoneton, André: Radiovitalité des aliments - hypothèses sur la vie et la santé (1949)

Спољашње везе[уреди]